KJ SENTIASA DAPAT SULUHAN KAMERA

penyu p4-1
Jika anda ingin jadilah seperti KJ anda mesti bersanggupan untuk melakukan beberapa perkara luar biasa. Stokin pink, badan sado, menyimpan jambang dan janggut putih, walaupun rambut masih hitam, dan memilih untuk membuat kenyataan yang popular.

Kelebihan semulajadi dan latihan juga berpakej dengan KJ- kemahiran berpidato, lulusan Oxford dengan mengambil PPE (Philosophy, Politics and Economics) dan tentunya berkahwin dengan anak bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi.
kj
KJ atau Khairy Jamaluddin sentiasa menjadi pusat perhatian.

Eksperimen terbaru kini dengan menampilkan wajah berjamban dan janggut putih, walaupun baru me4nyambut ulang tahun ke-40.

Ramai yang suka dengan penampilan matang ini.

Media sosial dan media konvensional suka untuk menyairkan cerita-verita KJ, sama seperti menyiarkan kisah artis popular.
Straits Times misalnya memetik komen orang ramai dalam media sosial seperti “Kenapa Janggut si khairy ni makin putih, dia muda lagi aku rasa hm
Pengguna Twitter telah bingung oleh fakta bahawa hanya janggutnya putih. Queen @ ShireenShaib tweeted: ‘KJ ni apehal Janggut dia je putih. Dagu dia lebih byk Berfikir drpd otak dia ke? ‘

“Tak kacak” kata Yanie Mazlan, 34 eksekutif selepas menilai gambar terbarunya.

Seorang lagi rakyat Malaysia, Alfred Rajan, berkata Khairy perlu mengekalkan rupa yang konsisten.
“Mempunyai janggut adalah gaya syok sendiri, yang tidak wajar. Pemimpin yang terkenal di dunia lain mengekalkan rupa mereka kecuali ia berubah kerana sifat, seperti dalam kes botak. Lihatlah Tun Mahathir, Barack Obama, Vladimir Putin, Datuk Seri Najib Razak dan Lee Kuan Yew.

Wendy Lee, seorang perunding imej dan Presiden Persatuan Jenama & Image Consultants (MABIC) berpendapat jika Khairy mempamerkan imej bersih lebih baik.

“Saya lebih suka beliau cukur bersih. Ini janggut putih tidak sesuai dengan beliau. Beliau tidak mempunyai ‘matang’ untuk menjalankan gaya ini.

“Mungkin dia perlu menunggu satu atau dua tahun apabila dia sudah rambut putih, kemudian janggut putih semulajadi akan menjadi lebih baik,” katanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s