SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

3,689 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

 1. Asslamualikum datok saya mahiran dari anak bukit alor setar .saya sediri bila bekas laki tingl ..kesain kat ank saya kena kja dalm keadaan mac ni mkn xdk duit xdk.lesen mati x boleh nak buat kena saman duit xdk. .saya penah ada rawatan.sebrt terlalu tetekn saya cuba bunuh diri ..saya xpi hospitl pa sebt klu saya pi kena tahan wad sapa nk bayar sewa lg hospitl ank lg
  .0124207340

  Like

 2. Akum datok sy aizat asal perak sy ada masaalah dgn along so xbanyak sy buat pinjaman dlm 6ribu aje nk kene bayar sy risau keluarga sy so sy harap datok dapat bantu sy.
  Ne nbor akaun sy
  Cimb
  7023607838
  Mohd aizat

  Like

 3. Kita nakkan orang bantu kita..sebab kita susah…

  TAPI KITA HANYA KOMEN DI SINI TANPA LETAK EMAIL UNTUK ORANG PERSEORANGAN BANTU. CUBA FIKIR…MACAM MANA MEREKA NAK TOLONG ATAU NAK BAGI PINJAM?? ITS OK KALAU KITA MAHUKAN PRIVACY DAN TAK NAK LETAK NO TELEFON ( TAKUT DI SALAH GUNA ) ..

  LANGSUNG TAK BOLEH TERIMA JIKA KITA LETAK NOMBOR AKAUN DAN HARAP ORANG BANK IN DUIT PADA KITA??? SIAPA YANG NAK PERCAYA???

  Like

 4. Assalammualaikum dato saya ibu tunggal dari kedah saya mohon bantuan dari dato untuk keperluan harian saya seperti barangan dapur rm300 ni no akaun saya my bank 164070552969

  Like

 5. Salam Dato’..Saya Pn.Lin memerlukan bantuan Dato’ untuk bulan ni..saya memerlukan bantuan RM500 untuk keperluan dan belanja untuk bulan ni. kalau Dato sudi membantu..ni no. account saya..
  14195021972155 @ Bank Islam @ Ramzalina

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.