SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

3,468 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Tuhan, saya baru mendapat pinjaman EUR 60,000 dari {publicltdcompany@gmail.com} Mereka adalah terima kasih yang sah dan ikhlas.

    Like

  2. Saya asnaf miskin.saya pernah cuba berniaga dan pernah menyewa kedai untuk berniaga tapi d santau orng dan penyakit saya sentiasa berulang.saya ada penyakit kencing manis.drah tinggi.colestrol.saya teringin berniaga atas foodtrack atau lori pickup,dpat lh saya menampung hidup Sya sklurga.suami saya hanya driver Lori kecil gaji $1400 sebulan .jarang sekali dpat gji lebih…rasa mcm x cukop untuk biaya hidup.nak byar rumah,nak bayar elektrik dan air.elektrik PON dh kna potong dan air ,mntnant PON kmi x mampu.tnggungan saya 7 orng termasuk saya .saya berharap sangat satok memahami kehidupan saya dan menolong kami kerana Allah…terima kasih.assalamualaikom

    Like

    • assalamualaikum dato sy fazri ingin meminta bantuqn dari dato kerana sy ada maslah kewangan kerana diberhentikan kerja company yg saya kerja tutup anak yg disara 5 org dn ansuran rumah tertunggak 3bulan,bil api dan air jgk trtunggak mohon sgt bantuan dari dato,no untuk dihubungi 01127549692

      Like

  3. Assalamualaikum dato .. sye student dri uitm seremban sye perlukan duit utk byr yuran dalam rm300 sahaja
    Sye akn bayar balik tpi tiap bulan
    Sye minta jasa baik dato utk tolong sye

    Like

  4. Salam datok..maaf kan sy ganggu datok.sy seorng oku datok.sy ingin memita pertolongan pd datok.sy ingin punya motorsikal untuk membuat kerja datok.klau datok boleh bantu sy sangat2 bersyukur sangat2 datok.ini no fon sy 0172741920 khaiuridin abgulrazak.

    Like

  5. Assalamualaikum dato yg sy hormati.
    Sy Ummi seorg ibu tunggal asnap negeri Selangor dan selalu sakit menerima rawatan di hospital sukar mendapat kerja sbb2 yg tertentu.
    Sy ada anak 6 org bersekolah.
    Sy nk buat pinjaman modal untuk berniaga untuk saya mendapatkan kewangan sara hidup anak2 saya dan kos keperluan hidup.
    Jika diberi peluang pinjaman modal sy akan bayar ansuran setiap bulan@ setiap minggu jika perniagaan dah berjalan insyaallah dengan izin Allah.
    Jika dato ada eshan sila hubungi no 0176816878.
    Subhanallah WALHAMDULILLAHI allahuAkbar.

    Like

    • Salam datok..maaf kan sy ganggu datok.sy seorng oku datok.sy ingin memita pertolongan pd datok.sy ingin punya motorsikal untuk membuat kerja datok.klau datok boleh bantu sy sangat2 bersyukur sangat2 datok.ini no fon sy 0172741920 khaiuridin abgulrazak.

      Like

  6. Hi..

    Pada sesiapa yang memerlukan bantuan kewangan, saya boleh uruskan. Tiada upfront atau sebarang deposit di perlukan. Call saya terus, tidak perlu whatsapp. Jika tidak dapat call direct, barulah call melalui whatsapp. Jika saya tak angkat call, itu bermaksud saya sedang busy menjawab panggilan yang lain. Hubungi saya di nombor 0176730477.

    Pada saya ada wang untuk di agihkan hasil derma pihak ngo yang bermurah hati untuk di salurkan kepada mereka yng memerlukan. 0% faedah. Saya sedang menunggu panggilan anda. 24 jam operator kami menunggu panggilan anda. 0176730477.

    Like

  7. Assalamualaikum Datuk.. Saya Nasir saya ada anak 8 rang masih sekolah.. Dan ada masalah rumah tertuggak.. Saya berkerja sambil an.. Memerlukan rm 5000..moga Datuk di murah kan rezeki utk meno long keluarga kami..
    Boleh hubungi 0197505594

    Like

    • Assalamualaikum, saya kamasniza dari Melaka,umur saya 40 tahun, saya seorang ibu tunggal yg mempunyai dua org ank lelaki berumur 17 dan 7 tahun,tujua say disini hanya meluahkan apa yang terpendam,kerana saya tidkthu pada siapa harus mengadu atau mmina bantuan tak tahu kepda siapa,selama ini saya hanya hidup sendri dengn besarjn ank,kerja apa saja yg bole dpatkan duut ygxsalah disisi undg2, saya kerja demi anak.. Hingga hari ni kehidupin saya ank alhmdulillh. Cuma saya ada niat untuk mengubah hidup saya dan ank2 saya iaitu bernisnes online jual produk dan sebagai nya, tetapi..saya tak bole. Kerana sya bru dpt thu acc bank saya kena tutp dgn nama saya blacklist kerana percya kn seorg kwn gunakn nm saya acc bank kna blok.. Sya tak thu bgai mn untuk memohon. Bantuan kepda siapa, family sya sdh lm buang saya dan. Ank sya. Kwan jauh sekkali..bks husband pun sma. Sy tidk ada siapa2 sy hnya mmpu berdoa sja, Sy terbaca emel penyu sakti saya tak harp pimjamn wang. Sya cm mohon kluada sesiapa yg membca kish sya dan ada hati iikhlas mahu bantu saya.saya hnya mahu jalankan bisnes spa massge. Kerna sya sya mint bidg itu.. Spe2 yg mahu jadikn saya atau bole keluarkn modal untuk bisnes spa tu dimelaka. Saya sanggp kerna sy ada pengalm dn. Sy peikn dyit hari2 untuk kmi hidup seharian.. Untuk byr umh dan lain2.. Kalau ada yg sudi yang bantu contact la no saya( 01131292678 ) sya tak minta percya dan simpati.. Terpulng kepdasemua untk menilainya

      Pada Rab, 12 Feb 2020 07:04 penyusakti.wordpress.com menulis:

      > Mohamad Nasir bin Yaacob commented: “Assalamualaikum Datuk.. Saya Nasir > saya ada anak 8 rang masih sekolah.. Dan ada masalah rumah tertuggak.. Saya > berkerja sambil an.. Memerlukan rm 5000..moga Datuk di murah kan rezeki utk > meno long keluarga kami.. Boleh hubungi 0197505594” >

      Like

      • Assalamualaikum dato saya veira along ingin memohon pertimbangan daripada Dato’ untuk menyelesaikan hutang saya,saya duda anak 3,saya pernah terjebak dengan hutang,yg lama sudah tidak terbayar semenjak saya bercerai,pinjaman duit,motor semua tak dapat saya bayar kerana pendapatan saya cukup2 makan saja,sekarang ini pemiutang itu mengejar Sya,saya dalam keadaan kebingungan dan rasa takut,saya perlukan kewangan,rm5000
        Blh hubungi saya di 01153546796…semoga Allah memberkati permohonan saya ini amin

        Like

  8. Assalamualaikum w.b.t dato, semoga dato dan sekeluarga dilimpahi rahmat dan kesihatan yang berpanjangan. Saya memerlukan bantuan sebanyak rm3000 untuk membayar tunggakkan sewa rumah, bil api, dan membeli beberapa peralatan untuk saya meneruskan perniagaan sambilan saya seperti perkhidmatan wiring dan cleaning services. Saya tersangat memerlukan bantuan oleh kerana saya sedang menjaga orang tua saya yang sedang sarat sakit dan setiap hari beliau perlu dialisis. pergerakan saya untuk bekerja menjadi terhad kerana faktor kesihatan bapa saya. Saya tersangat memerlukan bantuan. Harap Dato mahupun sesiapa saja sudi menghulurkan bantuan pada saya. Terima kasih Assalamualaikum w.b.t.

    Like

  9. Assalamualaikum Dato, saya memerlukan rm4000 utk membayar segala tunggakan hutang saya . skrg saya tiada pekerjaan untuk sara anak saya . 0164921972 ini no tel saya adira.
    Harap Dato blh bantu saya.
    semoga Allah swt kurniakan rezeki kepada Dato atas kebaikkan Dato.

    Like

  10. Assalamualaikum…Dato sy mahu mintak pertolongan dato sy perlu kewangan utk sy ulang alik ke hospital utk berjumpa doktor pakar…sy btl2 tak kemampuan. Sewa rumah pun sy tertunggak sy btl2 mtk tlg kat dato..sy cuma memerlukan rm700

    Like

  11. Assalamualaikum dato…semoga Allah permudahkan urusan Dan diluaskan rezeki seperti air zam² xpnh putus alirannya.Dan sentiasa dibawah rahmat kasih sayang Allah selalu…saya seorang saudara baru Yang pernah bernazar utk tunaikan umrah setelah memeluk.islam 10 Tahun tp nazar Masih tak kesampaian atas kesempitan.sekarang dah 14 tahun.dalam.islam.mohon agar nazar tercapai.tima kasih

    Like

  12. Alif syukri sembang ja lebih, konon tak ada syarat.. tu brapa ramai merayu mintak tlong, ksian pulak ak tngok alif syukri tak respon pn sembang lebat.

    Like

    • ASSALAMUALAIKUM DATO SAYA SANGST PERLUKAN BANTUAN DARI DATO SAYA SEORANG OKU DAN ADA BEBERAPA MASALAH KESIHATAN DAN SANGAT SUKAR BERJALAN MAHU PUN BEKERJA SEPERTI ORANG LAIN DATO SAYA HANYA PERLU SEDIKIT BANTUAN DARI DATO AGAR DAPAT BERUBAT UNTUK MENYEMBUHKAN SAKIT SAYA INI DATO SAYA PERLU SEMBUH KAN DIRI SAYA SEBAB KELUARGA SAYA PERLU KAN SAYA DAN SAYA ADA TANGUNG JAWAP JIKA SAYA SEMBUH SAYA INGIN BEKERJA DENGAN DATO KERANA DATO IDOLA SAYA HARAP DATO DAPAT MEMBANTU SAYA NI NO WATSAP SAYA DATO 01169369663

      Like

  13. Saya shaiful dari kajang, mempunyai anak 3 yg berusia 6thun, 4thun, 1thun, sekarang betol2 kesempitan hidup, isteri tidak berkerja kerana anak2 nk hantar pengansuh mahal,saya kerja di hardway gaji hanya rm1800 sebulan, makin lama makin hari makin susah, kerja hari2 dah kerja, tpi makin susah, x mintak kaya pun, tpi cukup makan pun dah bersyukur, tpi sekarang susu anak pun x cukup nk beli untuk sebulan, xthu nk buat ape, terlintas ceti along shaja boleh tlong, dato alif

    Like

    • Salam datuk….saya skrang amat2 memerlukan bantuan Dari datuk untuk melunaskan segala hutang Dan tanggung an yg terbantut….tp saya tidak Minta bantuan rngan percuma begitu sja tp saya Ada formula untuk ubat cancer yg paling mujarap Dan Sarah tinggi….Dan saya NK keja dng dato supaya saya boleh bayar balik …seandainya dato tunaikan janji dato untuk Bantu org susah

      Like

  14. Assalamualaikum datuk .. Sy punyai 3 org ank .. 2 org ank sy sakit .
    ank yg prtama umur 12 tahun (oku)
    #Celebal pasly
    #Autisme

    Ank no 3 hidap 4 pnykit kronik …
    #paru kronik
    #jantung belubang
    #sawan
    #asthma
    ( ank sy masih vergantung dgn alat mesin oxigen pda waktu mln untuk bantu pernafasan ank sy time tidur )

    Klu blh sy mahu minta pertolongan dri datuk untk bntu ank sy seperti susu khas padiesure dgn pampers . sy prlukan sgt2 datuk .. Trpulang kpd datuk sama ada pilihan datuk nk beri dari segi kewangan atau dri segi barangan . sy memerlukan sgt2 datuk

    Like

  15. Assalamualaikum dato..saya ingin memohon bantuan dari dato..saya nak dekat sebulan behenti kerja,sekarang masih cari..dalam proses mencari kerja,duit saya dah kering..nk bagi duit belanje anak sekolah tak ada..susu anak saya yang kecik pun habis..saya cube mohon atas talian tapi sume tak terima sebab tak ada kerja lagi..kalau dato dapat bantu,syukur alhamdulillah..tapi kalau dato tak bantu sebab saya belum ada kerja,tak ape la..salam dato.

    Like

  16. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837
    Saya harap Dapat bantuan segera….
    Semoga Dato dimurahkan rezeki

    Like

    • Assalamualaikum.tuan saya cuma nak pinjam saja.rm5000.00 buat menyelesaikan masalah yg saya tanggung.bila semua dah selesai.saya Akan pulangkan balik apa yg saya pinjam secara ansuran.sekian terimakasih

      On Sat, 25 Jan 2020, 18:48 penyusakti.wordpress.com, wrote:

      > Kakcik commented: “Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik > dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta > bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut > sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesa” >

      Like

  17. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837
    Saya harap Dapat bantuan segera….

    Like

  18. Saya mohon untuk meminjam dan akan dibayar dan bukan minta percuma.
    Saya berharao Datuk daoat membantu sementara saya mendapat dana.
    Terima kasih
    Jamilah

    Like

  19. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837

    Like

  20. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…

    Like

  21. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kelas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…

    Like

  22. Betul ke dato boleh membantu.keadaan makin rumit.buat pinjaman.loan xdapat tapi hutang bertambah.setiap loan kena Ada bayaran.sudah bayar tapi Minta duitlagi Dan lagi.loan entah kemana.kalau saya xmemerlukan saya xbuat loan.duit lesap macam Tu saje.mmm

    Like

  23. Perlukah bantuan dato kerana ini berkenaan hidup dan mati.. Saya mati xpe saya reda tapi anak2 saya Muhammad Afiq 9tahun dan Nurliyana 10 serte ister saya.. Saya x sanggup mereka terima akibat di atas kesalahan saya ini. Saya dah berusaha sebaiknya dan kini saya berserah kepada Allah.

    Like

  24. Asalamalikum Dato saya nak minta bantuan kalau bole dato ibu 3 anak baby nombo 3 baru 4bulan saya nak minta bantuan dengan dato rm3000 capital nak menyang anak dua orang kaka blm baya skolla agama buku unton stahun da nak ujong bulan blm settle dan saya dapat untok sewa ruma saja takot kena halaw dari ruma kalau xbaya mintaa tolong sangat dato dengan izin ALLAH wasup 0178703347..Smonga Dato Datin sihat dengan kluagar AMINN.

    Like

    • Salam Dato’…nak buat pinjaman dgn dato rm2k tapi byaran bulanan sy mampu byar rm200 sahaja setiap bulan.harap dato blh bg sy pinjam duit.sy nak buat bayar hutang …nk bt pinjam bank nama dah blacklist.klu blh bantu call sy 0167244614

      Like

Leave a Reply to Nana Cancel reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.