SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

3,529 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Assalammualaikum dato saya ingin minta bantuan sbb kami tak cukup wnag untuk be li makanan untuk kami sekuluarga gaji saya dengan suami saya hanya penjual anak teringin juga nak mkn macam orang lain mkn anak say 5 orang ni 0168910932 kalau semoga allah murahkan rezeki dato

    Like

  2. asalamualaikum dato…nm sy nor hidayah bte s berry d ibu kpd 6 org ank…sy skluarga amat² mmrlukan prtolongan dr kluarga dato seikhlas hati utk kami sekeluarga dr golongan asnaf dn kurang bnsib baik…sy mohon sgt³_agr dato dpt mmbntu kami skluarga yg amat daif….01121719515 no hp sy sekiranya allah bri hidayah utk kluarga dato mmbntu & mbri ptolongan untk kami.

    Like

  3. Assalammualaikum dato.. Saya mohd hadhir ingin meminta bantuan dri dato, saya ingin memerlukan duit sekarang dengan bantuan dato hanya RM700 untuk membantu nenek saya yang sedang sakit, saya orang sabah ingin meminta pertolongan dato harap dato boleh membantu saya..0145506828

    Like

  4. Assalamualaikum datuk, saya nak datuk bantu saya rumah mak saya udah nak runtuh, bocor sana sini nk mintak tolong sangat, saya perlukan kewangan tu kat datuk, kalau datuk sudi bantu saya saya nk pakai duit Rm6000 boleh ke datuk tolong lah saya, dan rawatan susulan untuk mak
    Asma, kalau boleh esok saya nak mintak duit tu,,, tolong lah masuk dalam akaun bank bsn 08233_41_00006427_4.. Saya mohon rayuan datuk

    Like

  5. Assalamualikum
    Datuk alif syukri,sye pn zulina berada kediaman taman cempaka blok 8,tampoi johor bahru,sy tak bekerja sy x bole kerja tempat yg berat dan beaircond sy ad ahsma,ank sye ad ashma..sy mempunyai ank 4..3 org ad ashma..suami sye abd rahman Abdullah.. Die saudara bru.muallaf.die pun oku..kaki die tak bole kerja tempat berat..kadang2 bila die sakit..seminggu sebb berjalan lutut die berat..nak menangung..kami bru lepas dpt gaji..tapi tempat suami kerja gaji x cukup.pulak nak dapatkn bantuan bukan selalu dapat sampai 3 minggu dri kami mengadu..kami sampai makan tak makan sampai kami berhutan kedai,suami sye memerlukan motor sebb kaki die dah x boleh tangung lagi..ada2 pun bayar cash kami tak ad sebnyak yg diperlukan..motor pun kene ad paslip gaji jugak..kadang2 suami kerja tak tetap sebb gaji securty tak bayar dangan betul..sedangkan suami sye berusaha,nafkah sy pun x dpt diberikan selama perkahwinan kami sampailah sekrg..thun ni ank sy sulong sekolah smk sri rahmat yuran dan pakaian buku2 masih ad sy belom selesai, ank2 sy yg sekolah sk perumahan tampoi 2, 2 org laki dan pempuan pun x cukup kasut baju alat2 baju sukan yuran duit pibg pun sybx dpt selesaikan juga terpksala sy bayar ansur2..sampai ank mengadu xbbeli buku sampai kene hukum.apa sy bole buat. Sy buat aduan baitumal sy dpt rm150 sahaja..tu pun cukup2 makan brg dapor..sekrg ni sy nak balik cuti sekolah dah pun sye beli tiket nak balik ke jb sy x thu cukup ke tak duit belanja kami.. Sy tak thu pula gaji suami dpt sikit sgt kami habiskan baya sewa rumah kalau kami tak bayar habis pasti kami merempk kat surau buat kali k 3…kalau datok dpt memahami situasi keadaan kami bantuan seberapa datuk bagi kami bersyukur dan berterima kasih kami tidak meminta lebih terpulang kepda keihklasan datuk…mmg kami sgt memerlukan…sy ad wasap kalau datuk nak minta apa2 dtglah kerumah lihat keadaan kami..
    Yg ni no sye 0138583654 wsp ada
    Yg ni no suami muallaf abdulrahman abdullah 0134861184
    Cimb bank-zulina binti sauta
    (7626965533)
    Sebelom datok masukkn datok calk dulu dan sy bagi semua bukti keadaan kami…kami amat memerlukan…

    Like

  6. Assalamualaikum Dato’
    Saya ingin meminta bantuan pinjaman dari Dato’ dalam rm30k saya sudah tersilap langkah pinjam Along untuk bantu kawan bunga yg terlalu tinggi dan kawan yg saya tolong pun telah menghilang kan diri saya yang kena bayar hutang nya

    Saya harap sggt bantuan dari dato ini dan cara bayar balik atau syarat2 nya Dato’ maklum kan pada saya

    01113317130

    Like

  7. assalamualaikum,, kepada sesiapa yg sudi membantu saya pinjamnkan rm 2000 pada hari ini,, saya sangat2 memerlukan duit tu hari ni.. saya akan membayar pada gaji saya 28/3 ni.. saya sangat2 memohon jasa baik sesiapa yg boleh tolong saya hari ni, sila contact saya 0173741595

    Like

  8. Sakm dato..sy mohon pertolngan sebyk 5000 utk selesaikn masalhnhutng along dn byrn ank beljr di kolj..sy punya ank 7 dn sy seorg beks bnduan..hrp dato sudi bntu sy

    Like

  9. Selamat petang datuk.. Sy perlukan pinjaman sebanyak 3ribu datuk.. Harap datuk dapat tolong sy datuk..

    Like

  10. haii,, saya perlukan pinjaman rm 2k dalam masa dua hari ni,, saya sangat terdesak sekarang ni, kalau ada sesiapa yg boleh bantu boleh contact saya 0173741595.. saya akan bayar semula 12/3 nanti

    Like

  11. Assalamulaikum dato sy nk pinjam 2200 untuk pembayaran ubat ibu sy.. sy perlukan duit.. rhb bank(10106200742174) sy amat memerlukan duit skrg.. nati sy jual kereta sy byr balik duit dato. 0189502820 no sy 8 hb kena jelas kan hutang bill hospital.. mx tolong jasa dato

    Like

  12. Dato…sudah 2 bulan …i tak dapat kerja..sudah interview banyak tempat…tapi tak da cal…i ada anak kecil 1thn..4thn…dan 6 thn…tiada sesiapa pun tolong kami…tmasuk keluarga dan kawan saya.tak da duit beli susu dan pampers untuk anak saya….tak da barang untuk masak…semua habis..sewa rumah 2 bulan hutang…tuan rumah marah saya…tolonglah saya dato….ini nombor wasp saya 0186695366

    Like

  13. Assalamulaikum datuk sy nk pinjam 2200 untuk pembayaran ubat ibu sy.. sy perlukan duit.. rhb bank(10106200742174) sy amat memerlukan duit skrg.. nati sy jual kereta sy byr balik duit datuk..

    Like

  14. Slamat malam dato ni saya berasal dari sabah bekerja di p.pinang dan tujuan saya datang ke pineng untuk mencari duit.tetapi setiba nya saya di pineng 1 sen sya tk dapat kumpul duit sebab abang sayaeng hadapi masala along.gaji saya setiap hari habis untuk tolong abang saya bayar along,walaupun saya sdh tolong abang saya beberapa bulan ni tetap tak lepas dari masala along juga.saya siang malam otak saya sakit kerana masalah ini,entah bila la saya boleh habiskan hutang along abang saya ni .saya sendiri tak paham mcm mna abang sya terlibat dengan along ni sampai 7 orang.saya minta maap dato sebab saya ni seorang yg tak pandai berkata kata.saya harap dato dapat keluarkan kami daripada masalah ni semakin lama semakin banyak bunga di kenakan along,kerana gaji 2 orang sehari cma 200 tapi bayar along dekat 300 .bila dah tak dapta bayar habis bunga akan di kena kan setiap sorang 30% caj bunga dia

    Like

  15. SALAM DATO .SAYA MINTA BANTUAN DARI DATO.
    Sebanyak Rm 3k untuk NEXGEN Medical Sdn.Bhd.Dato akan faham masalah saya selama lima bulan tak blh kerja Dato.

    Like

    • Dato ini akaun saya BSN
      0210041100016049
      Nanti lepas masuk kerja i akan bayar balik bulan bulan dato

      Like

      • ASSALAMUALAIKUM DATO NAMA SAYA MOHD SALIHIN DAN SAYA SEORANG OKU DAN ADA BEBER A MASALAH KESIHATAN LG TUJUAN NK MINTA SEDIKIT SUMBANGAN IKHLAS DARO DATO UNTUK KOS RAWATAN PERUBATAN SAYA DAN IBU SAYA DATO SEMOGA ALLAH MAKBULKAN PERM INTAAN SAYA INI SAYA DAH BERJANJI BILA SAYA S EMBUH SAYA BE RHAJAT NAK BEKERJA DENGAN DATO ALIF SYUKRI MOGA ALLAH MENDEGAR DOA SAYA AMINN NO TEL 01169369663

        Like

  16. Assalamualaikum datuk..saya mahu pinjam 2000..saya mahu bayar duit yuran sem saya..nie 6ber sy 0142745929

    Like

  17. Tuhan, saya baru mendapat pinjaman EUR 60,000 dari {publicltdcompany@gmail.com} Mereka adalah terima kasih yang sah dan ikhlas.

    Like

    • Dato
      Sya dari kmpng binuang lahad datu sabah
      Sya ingin bantuan rumah
      Sja.. sya dh lma mohon rumah pprt tpi dpt smpai blm ada lgi
      Rumah sya sdh lma trbiar blm siap. Bks suami tk mau buat rumah sya dn tnggl.
      Sya ada ank 5orng
      skrg sya kwin bru ank sya 6 trmsuk ank tri 5orng. Suami gji sikit sja Tdk mmpu
      Nak buat rumah sya.
      Kmi tnggl sementara sja di rumah ank tri.
      Kadng2 sya malu tnggl rumah ank tri sbb slh fhm trtntu..
      Tlng la bantu kmi
      sya tringin mau rumah sndri
      dri thn 2008
      smpai skrg blm prnh rsa rumah sndri
      tlng kmi yaa

      Like

  18. Saya asnaf miskin.saya pernah cuba berniaga dan pernah menyewa kedai untuk berniaga tapi d santau orng dan penyakit saya sentiasa berulang.saya ada penyakit kencing manis.drah tinggi.colestrol.saya teringin berniaga atas foodtrack atau lori pickup,dpat lh saya menampung hidup Sya sklurga.suami saya hanya driver Lori kecil gaji $1400 sebulan .jarang sekali dpat gji lebih…rasa mcm x cukop untuk biaya hidup.nak byar rumah,nak bayar elektrik dan air.elektrik PON dh kna potong dan air ,mntnant PON kmi x mampu.tnggungan saya 7 orng termasuk saya .saya berharap sangat satok memahami kehidupan saya dan menolong kami kerana Allah…terima kasih.assalamualaikom

    Like

    • assalamualaikum dato sy fazri ingin meminta bantuqn dari dato kerana sy ada maslah kewangan kerana diberhentikan kerja company yg saya kerja tutup anak yg disara 5 org dn ansuran rumah tertunggak 3bulan,bil api dan air jgk trtunggak mohon sgt bantuan dari dato,no untuk dihubungi 01127549692

      Like

  19. Assalamualaikum dato .. sye student dri uitm seremban sye perlukan duit utk byr yuran dalam rm300 sahaja
    Sye akn bayar balik tpi tiap bulan
    Sye minta jasa baik dato utk tolong sye

    Like

  20. Salam datok..maaf kan sy ganggu datok.sy seorng oku datok.sy ingin memita pertolongan pd datok.sy ingin punya motorsikal untuk membuat kerja datok.klau datok boleh bantu sy sangat2 bersyukur sangat2 datok.ini no fon sy 0172741920 khaiuridin abgulrazak.

    Like

  21. Assalamualaikum dato yg sy hormati.
    Sy Ummi seorg ibu tunggal asnap negeri Selangor dan selalu sakit menerima rawatan di hospital sukar mendapat kerja sbb2 yg tertentu.
    Sy ada anak 6 org bersekolah.
    Sy nk buat pinjaman modal untuk berniaga untuk saya mendapatkan kewangan sara hidup anak2 saya dan kos keperluan hidup.
    Jika diberi peluang pinjaman modal sy akan bayar ansuran setiap bulan@ setiap minggu jika perniagaan dah berjalan insyaallah dengan izin Allah.
    Jika dato ada eshan sila hubungi no 0176816878.
    Subhanallah WALHAMDULILLAHI allahuAkbar.

    Like

    • Salam datok..maaf kan sy ganggu datok.sy seorng oku datok.sy ingin memita pertolongan pd datok.sy ingin punya motorsikal untuk membuat kerja datok.klau datok boleh bantu sy sangat2 bersyukur sangat2 datok.ini no fon sy 0172741920 khaiuridin abgulrazak.

      Like

  22. Hi..

    Pada sesiapa yang memerlukan bantuan kewangan, saya boleh uruskan. Tiada upfront atau sebarang deposit di perlukan. Call saya terus, tidak perlu whatsapp. Jika tidak dapat call direct, barulah call melalui whatsapp. Jika saya tak angkat call, itu bermaksud saya sedang busy menjawab panggilan yang lain. Hubungi saya di nombor 0176730477.

    Pada saya ada wang untuk di agihkan hasil derma pihak ngo yang bermurah hati untuk di salurkan kepada mereka yng memerlukan. 0% faedah. Saya sedang menunggu panggilan anda. 24 jam operator kami menunggu panggilan anda. 0176730477.

    Like

  23. Assalamualaikum Datuk.. Saya Nasir saya ada anak 8 rang masih sekolah.. Dan ada masalah rumah tertuggak.. Saya berkerja sambil an.. Memerlukan rm 5000..moga Datuk di murah kan rezeki utk meno long keluarga kami..
    Boleh hubungi 0197505594

    Like

    • Assalamualaikum, saya kamasniza dari Melaka,umur saya 40 tahun, saya seorang ibu tunggal yg mempunyai dua org ank lelaki berumur 17 dan 7 tahun,tujua say disini hanya meluahkan apa yang terpendam,kerana saya tidkthu pada siapa harus mengadu atau mmina bantuan tak tahu kepda siapa,selama ini saya hanya hidup sendri dengn besarjn ank,kerja apa saja yg bole dpatkan duut ygxsalah disisi undg2, saya kerja demi anak.. Hingga hari ni kehidupin saya ank alhmdulillh. Cuma saya ada niat untuk mengubah hidup saya dan ank2 saya iaitu bernisnes online jual produk dan sebagai nya, tetapi..saya tak bole. Kerana sya bru dpt thu acc bank saya kena tutp dgn nama saya blacklist kerana percya kn seorg kwn gunakn nm saya acc bank kna blok.. Sya tak thu bgai mn untuk memohon. Bantuan kepda siapa, family sya sdh lm buang saya dan. Ank sya. Kwan jauh sekkali..bks husband pun sma. Sy tidk ada siapa2 sy hnya mmpu berdoa sja, Sy terbaca emel penyu sakti saya tak harp pimjamn wang. Sya cm mohon kluada sesiapa yg membca kish sya dan ada hati iikhlas mahu bantu saya.saya hnya mahu jalankan bisnes spa massge. Kerna sya sya mint bidg itu.. Spe2 yg mahu jadikn saya atau bole keluarkn modal untuk bisnes spa tu dimelaka. Saya sanggp kerna sy ada pengalm dn. Sy peikn dyit hari2 untuk kmi hidup seharian.. Untuk byr umh dan lain2.. Kalau ada yg sudi yang bantu contact la no saya( 01131292678 ) sya tak minta percya dan simpati.. Terpulng kepdasemua untk menilainya

      Pada Rab, 12 Feb 2020 07:04 penyusakti.wordpress.com menulis:

      > Mohamad Nasir bin Yaacob commented: “Assalamualaikum Datuk.. Saya Nasir > saya ada anak 8 rang masih sekolah.. Dan ada masalah rumah tertuggak.. Saya > berkerja sambil an.. Memerlukan rm 5000..moga Datuk di murah kan rezeki utk > meno long keluarga kami.. Boleh hubungi 0197505594” >

      Like

      • Assalamualaikum dato saya veira along ingin memohon pertimbangan daripada Dato’ untuk menyelesaikan hutang saya,saya duda anak 3,saya pernah terjebak dengan hutang,yg lama sudah tidak terbayar semenjak saya bercerai,pinjaman duit,motor semua tak dapat saya bayar kerana pendapatan saya cukup2 makan saja,sekarang ini pemiutang itu mengejar Sya,saya dalam keadaan kebingungan dan rasa takut,saya perlukan kewangan,rm5000
        Blh hubungi saya di 01153546796…semoga Allah memberkati permohonan saya ini amin

        Like

  24. Assalamualaikum w.b.t dato, semoga dato dan sekeluarga dilimpahi rahmat dan kesihatan yang berpanjangan. Saya memerlukan bantuan sebanyak rm3000 untuk membayar tunggakkan sewa rumah, bil api, dan membeli beberapa peralatan untuk saya meneruskan perniagaan sambilan saya seperti perkhidmatan wiring dan cleaning services. Saya tersangat memerlukan bantuan oleh kerana saya sedang menjaga orang tua saya yang sedang sarat sakit dan setiap hari beliau perlu dialisis. pergerakan saya untuk bekerja menjadi terhad kerana faktor kesihatan bapa saya. Saya tersangat memerlukan bantuan. Harap Dato mahupun sesiapa saja sudi menghulurkan bantuan pada saya. Terima kasih Assalamualaikum w.b.t.

    Like

  25. Assalamualaikum Dato, saya memerlukan rm4000 utk membayar segala tunggakan hutang saya . skrg saya tiada pekerjaan untuk sara anak saya . 0164921972 ini no tel saya adira.
    Harap Dato blh bantu saya.
    semoga Allah swt kurniakan rezeki kepada Dato atas kebaikkan Dato.

    Like

  26. Assalamualaikum…Dato sy mahu mintak pertolongan dato sy perlu kewangan utk sy ulang alik ke hospital utk berjumpa doktor pakar…sy btl2 tak kemampuan. Sewa rumah pun sy tertunggak sy btl2 mtk tlg kat dato..sy cuma memerlukan rm700

    Like

  27. Assalamualaikum dato…semoga Allah permudahkan urusan Dan diluaskan rezeki seperti air zam² xpnh putus alirannya.Dan sentiasa dibawah rahmat kasih sayang Allah selalu…saya seorang saudara baru Yang pernah bernazar utk tunaikan umrah setelah memeluk.islam 10 Tahun tp nazar Masih tak kesampaian atas kesempitan.sekarang dah 14 tahun.dalam.islam.mohon agar nazar tercapai.tima kasih

    Like

  28. Alif syukri sembang ja lebih, konon tak ada syarat.. tu brapa ramai merayu mintak tlong, ksian pulak ak tngok alif syukri tak respon pn sembang lebat.

    Like

    • ASSALAMUALAIKUM DATO SAYA SANGST PERLUKAN BANTUAN DARI DATO SAYA SEORANG OKU DAN ADA BEBERAPA MASALAH KESIHATAN DAN SANGAT SUKAR BERJALAN MAHU PUN BEKERJA SEPERTI ORANG LAIN DATO SAYA HANYA PERLU SEDIKIT BANTUAN DARI DATO AGAR DAPAT BERUBAT UNTUK MENYEMBUHKAN SAKIT SAYA INI DATO SAYA PERLU SEMBUH KAN DIRI SAYA SEBAB KELUARGA SAYA PERLU KAN SAYA DAN SAYA ADA TANGUNG JAWAP JIKA SAYA SEMBUH SAYA INGIN BEKERJA DENGAN DATO KERANA DATO IDOLA SAYA HARAP DATO DAPAT MEMBANTU SAYA NI NO WATSAP SAYA DATO 01169369663

      Like

  29. Saya shaiful dari kajang, mempunyai anak 3 yg berusia 6thun, 4thun, 1thun, sekarang betol2 kesempitan hidup, isteri tidak berkerja kerana anak2 nk hantar pengansuh mahal,saya kerja di hardway gaji hanya rm1800 sebulan, makin lama makin hari makin susah, kerja hari2 dah kerja, tpi makin susah, x mintak kaya pun, tpi cukup makan pun dah bersyukur, tpi sekarang susu anak pun x cukup nk beli untuk sebulan, xthu nk buat ape, terlintas ceti along shaja boleh tlong, dato alif

    Like

    • Salam datuk….saya skrang amat2 memerlukan bantuan Dari datuk untuk melunaskan segala hutang Dan tanggung an yg terbantut….tp saya tidak Minta bantuan rngan percuma begitu sja tp saya Ada formula untuk ubat cancer yg paling mujarap Dan Sarah tinggi….Dan saya NK keja dng dato supaya saya boleh bayar balik …seandainya dato tunaikan janji dato untuk Bantu org susah

      Like

  30. Assalamualaikum datuk .. Sy punyai 3 org ank .. 2 org ank sy sakit .
    ank yg prtama umur 12 tahun (oku)
    #Celebal pasly
    #Autisme

    Ank no 3 hidap 4 pnykit kronik …
    #paru kronik
    #jantung belubang
    #sawan
    #asthma
    ( ank sy masih vergantung dgn alat mesin oxigen pda waktu mln untuk bantu pernafasan ank sy time tidur )

    Klu blh sy mahu minta pertolongan dri datuk untk bntu ank sy seperti susu khas padiesure dgn pampers . sy prlukan sgt2 datuk .. Trpulang kpd datuk sama ada pilihan datuk nk beri dari segi kewangan atau dri segi barangan . sy memerlukan sgt2 datuk

    Like

  31. Assalamualaikum dato..saya ingin memohon bantuan dari dato..saya nak dekat sebulan behenti kerja,sekarang masih cari..dalam proses mencari kerja,duit saya dah kering..nk bagi duit belanje anak sekolah tak ada..susu anak saya yang kecik pun habis..saya cube mohon atas talian tapi sume tak terima sebab tak ada kerja lagi..kalau dato dapat bantu,syukur alhamdulillah..tapi kalau dato tak bantu sebab saya belum ada kerja,tak ape la..salam dato.

    Like

  32. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837
    Saya harap Dapat bantuan segera….
    Semoga Dato dimurahkan rezeki

    Like

    • Assalamualaikum.tuan saya cuma nak pinjam saja.rm5000.00 buat menyelesaikan masalah yg saya tanggung.bila semua dah selesai.saya Akan pulangkan balik apa yg saya pinjam secara ansuran.sekian terimakasih

      On Sat, 25 Jan 2020, 18:48 penyusakti.wordpress.com, wrote:

      > Kakcik commented: “Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik > dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta > bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut > sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesa” >

      Like

  33. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837
    Saya harap Dapat bantuan segera….

    Like

  34. Saya mohon untuk meminjam dan akan dibayar dan bukan minta percuma.
    Saya berharao Datuk daoat membantu sementara saya mendapat dana.
    Terima kasih
    Jamilah

    Like

  35. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…
    Sila hubungi 0136619837

    Like

  36. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kemas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…

    Like

  37. Assalamualaikum Dato yang berhati mula…. Saya Kakcik dari Johor Memohon bantuan dari Dato… Saya ibu tunggal saya nak minta bantuan 5000 nak bayar hutang along saya sentiasa dikejar minggu dah takut sangat tak tenang dibuatnya ….. Saya Pinjam Sebab terdesak nak buat loan bank tak Dapat Sebab tak ada slip gaji… Saya kerja tukang kelas Saje… Saya mohon Jasa baik Dato Dapat bantu saya…

    Like

  38. Betul ke dato boleh membantu.keadaan makin rumit.buat pinjaman.loan xdapat tapi hutang bertambah.setiap loan kena Ada bayaran.sudah bayar tapi Minta duitlagi Dan lagi.loan entah kemana.kalau saya xmemerlukan saya xbuat loan.duit lesap macam Tu saje.mmm

    Like

  39. Perlukah bantuan dato kerana ini berkenaan hidup dan mati.. Saya mati xpe saya reda tapi anak2 saya Muhammad Afiq 9tahun dan Nurliyana 10 serte ister saya.. Saya x sanggup mereka terima akibat di atas kesalahan saya ini. Saya dah berusaha sebaiknya dan kini saya berserah kepada Allah.

    Like

  40. Asalamalikum Dato saya nak minta bantuan kalau bole dato ibu 3 anak baby nombo 3 baru 4bulan saya nak minta bantuan dengan dato rm3000 capital nak menyang anak dua orang kaka blm baya skolla agama buku unton stahun da nak ujong bulan blm settle dan saya dapat untok sewa ruma saja takot kena halaw dari ruma kalau xbaya mintaa tolong sangat dato dengan izin ALLAH wasup 0178703347..Smonga Dato Datin sihat dengan kluagar AMINN.

    Like

    • Salam Dato’…nak buat pinjaman dgn dato rm2k tapi byaran bulanan sy mampu byar rm200 sahaja setiap bulan.harap dato blh bg sy pinjam duit.sy nak buat bayar hutang …nk bt pinjam bank nama dah blacklist.klu blh bantu call sy 0167244614

      Like

      • Saya ingin meminta bantuan segera.kerana ingin menbuat penbedahan.saya memerlukan 2000 untuk buat pembedahan…saya buntu nak cari duit u pembedahan.no akaun saya c.i.m.b 7616678302

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.