SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

3,967 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Assalamualaikum dato saya hanyalh inssn biasa yg hndak memohon sdkit bantuan tk kira apa pon jua sbb saya hifup di kg dsm mempumyai 9 org anak dsn 5 masih bersek dsn 3 bekerjsa sendiri almaklumlh musim covid 19 tk bleh nk cari duit lbih mohon jasa baik dato dptlh menolong insan yg kerdil ini terima kasih

    Like

    • Alif syukri ni dah xpired 2016 lagi. Saya pun orang lain yang bantu.. Risau nak dedahkan nmber dato handsome tu.. Muda lagi..
      Hentikan lah minta dgn alif syukri ni… Zero.
      Ape2 klu btol2 tdesak Sgt Sgt wsap zura.. Nnti zura hubungkan dengan org yg prnah bantu zura smpai bjaya ni. Cuma. Nak bgtahu. Alif syukri x kan mbantu’tq

      Like

  2. Assalamualaikum dato…suami saya seorang buruh telah kehilangan pendapatan harian sepenuhnya sejak pkp …sehingga sewa rumah pun sudah tertunggak nakmasuk 2 bulan…saya Mohon bantuan dato sedikit bantuan kewangan utk membayar tunggakkan sewa rumah yg tertunggak… terima kasih saya ucapkan sekiranye dato sudi menghulurkan sedikit bantuan buat saya n anak2

    Like

    • AssaLam dato..maaf klu menganggu.. Dato sya mohon bntuan keuangan.. Sya x berkerja suami juga hilng pekerjaan.. Tinggl d kmpung susah nak kerja.. Sga perlukn utk byar hutang..

      Pada Isn, 19 Jul 2021, 1:34 PG penyusakti.wordpress.com menulis:

      > Norhana Binti Zakaria commented: “Assalamualaikum dato…suami saya > seorang buruh telah kehilangan pendapatan harian sepenuhnya sejak pkp > …sehingga sewa rumah pun sudah tertunggak nakmasuk 2 bulan…saya Mohon > bantuan dato sedikit bantuan kewangan utk membayar tunggakkan sewa rumah yg > ” >

      Like

  3. asllm dato.sy ct dri sarawak..sy ingin mohon bantuan.dri.dato..bnyak.nak.dbayar tu ini.ank2 x ckup mkn.suami x tentu kerja.dn sy ada msalah juga..hrap dto dpt hubungi.saYa..
    0197971385

    Like

  4. Korang ni pun..

    Senang² nak minta pertolongan. Letaklah np phone, negeri mana, nama , unur.

    Ni main letak no akaun …

    Like

    • Nama sy lina binti abu mutalib,
      Sy tggl did selangor . UMUR sy 37 tahun sy ingin meminta BANTUAN pada dato Tak kisah bpa dato bgi sy terima disini sy serta kan no hp sy 01123649202, Dan juga no acc alliance bank sy..122480020010965
      Lina binti abu mutalib

      Like

    • Assalmmualaikum dato..saya seblum ni bekja,leps kena buang kja msa pkp pertma,dah kna buang tu sya berniga bundle,lps tu d suruh tutup pulk,bila tutup semua brang akk d curi,sebb ingtkn pkp ni x lma,sebb tu juaan akk tinggal jk d pekn ..nak memulakn pernigasn tu bslik mmng perlu modal..akk seorang ibu tunggal dn mmempunyi seorang ank yg madih bersekolh tingktan3.akk rsa sngt terbebnn msa pkp ni..klu bolh akk nak minta tolong bagi pinjm akk duit dlm 3000 untuk akk bergerk semula.terima kasih dato

      Like

  5. Smekom dato saya dari semporna sabah saya nak pinjam duit dato rm1000 saya perlukan dato dalam 2 hari ni dato

    Like

  6. Saya dato…saya ingin minta tlong dari dato,saya mahu pinjam 2000 bleh tak..saya ada masalah. Kewangan..sngat2 mmerlukan

    Like

    • Assalamualaikum encik saya ini mama . Nama saya mohd Hafiz bin jamil . Umur saya 26 .masak darja tinggata 4 emak Dan bapa saya gaduk sebab depat rumah jerat buat kepada emak I bomoh . Bapa pun dah pergi cari perempuan lain . Selepas Itu saya kerja menbantu Lori sampai jangan adik Dan emak sampai sekarang encik . Tapi sekarang saya tarah kerja Dan duin encik I nak mita pimjam encik . Kalau boleh terima kasih banyak2 encik ini fon number saya encik 0183967757

      Like

  7. Salam dato….sy urgent nk minta tlg dato selesaikan mslh hutang saya rm10k……klu dato sudi bantu sy lehla bank in ke no acc maybank sy 156057372825.sy doakn dato dimewahkn rezeki setiap ms oleh Allahswt.terima ksh dato…smg Allahswt beri syurga dan kenikmatan dunia dan akhirat buat selamanya….Aamiinnn….ya Rabb

    Like

  8. Salam hormat Dato’ Seri Aliff..
    Kami dari Pertubuhan Wanita Malaysia utk Kawalan Tembakau dan Kesihatan (MyWatch) dapat membantu menyediakan 3-ton truck utk digunakan untuk MISI KEMANUSIAN VAKSINASI dari segi ‘smart partnerships). Kami amat memerlukan bantuan Dato’ Seri. Keperhatinan Dato’ amatlah kami hargai. Terima Kasih

    Like

  9. Salam datuk saya Mohamad fairus minta bantuan kewangan dengan datuk ni nombor saya 0186691742 dan ni akaun cimb 7628777950

    Like

  10. Are you having any difficulties or looking for a reliable financial instrument lender? seek no further,we are certified Financial Instrument providers in United Kingdom.

    We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC and MTN which are specifically for lease, our bank instrument can be engage in PPP Trading, Discounting, signature project (s) such as Aviation, Agriculture, Petroleum, Telecommunication, construction of Dams, Bridges, Real Estate and all kind of projects.

    Fresh Cut BG/SBLC Lease Price: 4% + 2%
    Fresh Cut BG/SBLC Purchase Price: 32% + 2%

    Should you find this interesting and acceptable? Kindly, contact us and we shall review and respond with draft Contract/MOU within 48hrs maximum.

    Please request for full procedure details if interested.

    For further inquiry contact:

    E-mail:globalinvestmentsblc@gmail.com

    Name: Oliver Williams

    Skype: globalinvestmentsblc@gmail.com

    Like

  11. Assalamualaikum dato sy zuraini abd karim sy memerlukan bantuan mmg pnting sy kja sndri ja dato sy niaga kcik2 sy hrp2 dato dpt tlng sy klau dato sy nk pnjm 5k sbb nk byar hutang dkt pnjaman berlesen sy dh x mampu nk byar lg duit bnga n pnjaman semoga dato dpt bntu sy x tau nk cari duit kt mna dh semoga dato dimurahkn rezeki dan shat slalu dan dipermudakn segala urusan dan trima kasih bnyk2 dato amin amin ni no acc sy 12207020182579 bank islam

    Like

  12. Sy dr indonesa pk sy mhon bntuanya utk dmi utk mnrskn hdp jg dpt mlunasi htg2 sy jg ingin bk kerja sndri spya bs nlong tman2 yg tk krja skian trmksih..

    Like

  13. Assallamualaikum dato….saya faizal., saya nak pinjam duit 1000 dengan dato. No akaun 13053020255925 ..saya minta to long sangat2 dengan dato

    Like

  14. I am 65 years old man.Jobless
    I need to borrow a loan rm.10000 for my daily medication
    To repay back the loan for 2 years
    Thank you. Hope for a reply
    And may the lord bless you for a reply

    Like

  15. Dear Sir/Madam
    I am a veteran with common wealth of nations humanitarian delivery agency a subsidiary of UN..
    Mrs. Sarah Hayes died of covid19. Before her death she left in the sum of (€17,000,000.00) with a Security & Finance Firm in Europe for safe keeping there is an incrustation she reviled that the funds should not be left unclaimed. You are to stand as the beneficiary to late Sarah Hayes.
    Respond to me your interest at lampealfredm46@gmail.com,and contact details for all other formalities which is genuine and trustworthy person.
    Hoping to have a good deal with you on mutual trust.
    Sincerely,

    Like

  16. BOOST YOUR INCOME NOW BY JOINING—– Malaysia’S finest, reliable

    dating agency with good track records. We have a wonderful influential network of clients ranging from government officials, politicians, senators, executive, honorable s, oil barons, money bag business personality, hotel owners and gold men and women, and we have very influential connected sugar mummies/daddies/gay and lesbian all over Malaysia. Be among the people to get our exclusive connections. We are the best reliable, efficient in our job, get the opportunity to meet them contact agent Mrs mira on her whats-app number +60146133100 now to get connected within 4 hours. We have sugar mummies all over Malaysia who are willing to lavish money on you, with gifts, cars, house and even contracts connections, and even assist you get a job,enter the entertainment industy and fashion industry, and also assist in getting loans, and financial assistance.what they need is sexual satisfaction and they pay for the services(whatsapp No: +60146133100) payment from RM4,000 TO RM10,000 PER-NIGHT NOTE:APPLICANT MUST BE ABOVE 18+ the only money i pay is the hookup form fee which is 850rm only immediately after payment for the hookup form fee which is 850rm i just got hookup immediately with my mummy ,Ipoh, Jb, Penang,Petaling Jaya,Kota bharu,Seremban,Kuching,Kota Kinabalu also Singapore and Brunei. To qualify, you must be romantic,

    Whatsapp+60146133100 for your instant hookup

    Like

  17. Assalamualaikum dato saya memohon bantuan dato untuk menyelesaikan hutang keliling pinggang.. Segala bantuan dato hanya Allah S. W.T yang dapat membalasnya.. Ni no account MAYBANK saya rahman bin ramle 151397172622

    Like

  18. Assalamualaikumm…
    Sya pniaga yv terbelit hutang.. Sya dh x mampu nk bayar sbb mniaga di musim covic ni Paham2 je la… Sya memerlukan pinjaman berupa bayaran bulanan…. Sekarang terbelit dgn byaran mgguan…. Trus terang sya ckp sya dh x mampu…
    Sekira terbuka hati ingin menolong… Blh la hubungi sya 0147138073..nama sya kari bin mohd nasir…. Mudah2an ada la sinar kembali

    Like

  19. Assalamualaikum Dato? Saya Ahmad Aizaq Bin Hasmaruddin. Saya mohon bantuan Dato harini. Saya betul2 terdesak perlukan duit RM500. Saya xtahu lagi mana nak pinjam. Mohon Dato bantu saya. Ni number akaun CIMB BANK SAYA 7053705326. Insyaallah saya bayar balik dalam Masa terdekat. 0179075079

    Like

  20. Assalamualaikum.
    Yg sya hormti dato dan para yg ariff…dato sya mohon sdikit bantuan kewangan sbnyak rm500 ats tujuan untk beli brgan dapur n guna ats tujuan tertentu….lgi2 sya dah hampir 2 bulan hilang pkerjaan…sya mohon ampun n maaf dri hjung rambut hingga hujung kaki dato skiranya dgn kehadiran sya ni mnyusahkn dato…sya mohon agr dato dpt membantu sya dgn sesuci hati yg bersih serta tulus ikhls yg ad pda diri dato…. Skiranya dgn izin allah dato boleh bntu, Dato boleh salurkn ke akaun sya…
    BANK ISLAM
    12131023234929
    MOHD HANIZAM BIN GHAZALI…
    Sebarang pertanyaan dato boleh hubungi no yg tertera-017-8766284
    Trima ksh

    Like

      • Dah lama dato saya minta bantuan dari dato tiada dapat balasan dato dan tiada terima bantuan dato kalau nak tolong kami inilah nombor akaun saya 6457208126 public bank selvaraju a/l arjunan kami nak bantuam duit sedikit untuk membeli baragan bayi dan makanan sekian terima kasih dato

        Like

  21. Kami pakar dalam perkhidmatan kewangan, menawarkan pinjaman tempatan / antarabangsa, menyediakan pilihan pinjaman tanpa jaminan dan tidak bercagar kepada individu dan badan bekerjasama dengan kadar pinjaman yang sangat kompetitif dan syarat yang fleksibel untuk memenuhi sebarang keadaan kewangan. Tidak masalah jika anda mempunyai skor kredit yang lemah, kami masih dapat memberikan wang tunai yang cepat untuk anda yang tidak dijangka Hubungi kami sekarang untuk pinjaman yang pantas dan berpatutan untuk memenuhi semua belanjawan dan keperluan: E-mel Hubungi: (atlantainfrafinn@gmail.com)
    Nombor WhatsApp: +919148049099

    Like

  22. Hi Dato , saya harap dalam bantuan dari dato,, masa MCO sekarang keadaan saya dah hilang kerja 2 bulan lebih,, saya sudah kahwin dan ada 1 anak. Keadaan saya nak beli makanan pun ada problem masala,, harap dapat bantuan sidik dari Dato… Terima kasih banyak dato
    Akaun bank – BSN Bank
    Akaun nombor – 0510041100040565

    Like

    • Sy jg prlukan bantuan segera.. 7053997731 Cimb bank Azizi.. Dalam $500.. nNt pelaN2 sy bleh bayar balik..

      On Tue, May 4, 2021, 6:57 AM penyusakti.wordpress.com wrote:

      > WOON TAI MUN commented: “Hi Dato , saya harap dalam bantuan dari dato,, > masa MCO sekarang keadaan saya dah hilang kerja 2 bulan lebih,, saya sudah > kahwin dan ada 1 anak. Keadaan saya nak beli makanan pun ada problem > masala,, harap dapat bantuan sidik dari Dato… Terima kasih ba” >

      Like

  23. Assalam Dato’.mohon sedikit bantuan,sy n tunang Bru eksiden,masing2 terkapai2 nak Raya lagi ni..mintak tlg ikhlas Dari dato’
    564801656881
    Maybank

    Like

  24. Salam.. dato saya Julie bin samsudin dari kuala langat saya asnaf .. tpi skrang semua bantuan kewangan saya rm500 telah ditarik balik sedang kan bantuan rm500 tu utk saya bayar sewa rumah.. segala docukument kemaskini saya telah serahkan pada anil masjid termasoklah surat cuti tanpa gaji dari Dec 2020 hinga kini..
    saya mohonn bantuan dari dato kerns hari raya menjelang tiba .. no . Acc saya cimb 7602451410 Julie bin samsudin

    Like

  25. assalamualaikum dato saya perlukan bantuan hanya rm200 acc number bsn 0115141100007645 terima kasih .

    Like

    • 0108204799 nombor telefon saya 6457208126 public bank selvaraju a/l arjunan ini nombor account saya dato

      Like

      • Salam dato ini acc sya muhamad sayuti abdullah Bsn 0301141000063158 Iklas yang peenting sya terima seadanya Tq ya

        On Fri, 9 Apr 2021, 3:03 am penyusakti.wordpress.com, wrote:

        > Mia Khalifa commented: “0108204799 nombor telefon saya 6457208126 public > bank selvaraju a/l arjunan ini nombor account saya dato” >

        Like

    • Ya betul sya amat mermelukan bantuan

      On Mon, 5 Apr 2021, 12:36 pm penyusakti.wordpress.com, wrote:

      > commented: “Saya memerlukan bantuan . 01129688417” >

      Like

    • Saya sudah hilang kerja dalam 2 bulan ,sekarang keadaan saya nak beli makanan pun susah .saya harap dapat bantuan dalam masa sekarang MCO

      Like

  26. Assalamualaikum..
    Betul ker post sini akan dibaca oleh Dato Aliff, sekiranya benar, mohon bantu bagi kami yang memerlukan kerana kami amat memerlukan bantuan dari Dato akibat kehilangan pekerjaan dan sebagainya..
    Mohon bantuan atau pinjaman dari pihak Dato.
    Terima kasih

    Like

  27. Assalamaualaikum dato..sye kerja sebagai anggota tentera di gemas negeri sembilan..saya nak mintak bantuan dato..saya mengalami masalah kewgn..hutang sana sini..dgn isteri bakal melahirkan anak lvi..tolong saya dato

    Like

  28. Assalamualaikum dato alif
    Sy suka Sgt dgn cara dato untuk membantu kepada yg memerlukan bantuan…terima kasih dato kerana sudi membantu

    Like

  29. Assalamu’alaikum..Dato’ sy syarhan dri kelantan..sy chat dato’nie sbb sy prlu kn bantuan prtolong pda dato’..sy x tahu nk mntak tlg dgn siapa lgi..sy org susah..pstu skrng nie plak kelantan PKP..krje plak xdpt skrng..sy nk pinjam duit dgn dato’ 5k..klau dato’ snggup tlg sy..nie nom tel sy 0142433034 n nie nom akaun bank sy BSN 0300241100027525..Terima kasih bnyak2 dato’..🙏

    Liked by 1 person

  30. Assalamualaikum dato.. Saya btl² memerlukan bantuan dari dato dlm masa pkp bgini ni.. Sy harap dato dpt bantu saya wlu pun sedikit tapi amat saya hargai..

    Like

  31. Salam..sya mohon merayu supaya Dato’ tlong hubungi Sya ye.sya berharap sngt supaya dpt berckp sama Dato’ ..tolong Sya ye Dato’..hubungi Sya 0139135536..hrp Dato’ tunai kn hajat Sya ni ye.tolong la ya Allah..

    Like

  32. :abng please help me I have kiss only abng ITU ibu I punya abng saya kerja mati pun tak boleh nak beli Motor baru Dan kereta abng abng bagi saya kerja apa pun boleh buat abng ini fon number I abng 0183967757

    Like

  33. Asam mualaikom datuk?
    Apa bisa saya memintak bantuan dari datok…saya tidak tau nak cakap mcm mn…tapi saya lg membutuh kan duet buat keperluan hidup sehari2…saya harap datok bisa memberi sedikit rezeki yg datuk punya buat saya

    Like

    • :abng please help me I have kiss only abng ITU ibu I punya abng saya kerja mati pun tak boleh nak beli Motor baru Dan kereta abng abng bagi saya kerja apa pun boleh buat abng ini fon number I abng 0183967757

      Like

  34. Asalamualaikum Dato. Mulia sungguh hati dato. Bak malaikat. Saya memerlukan sgt2 bantuan keewangan utk kelangsungan hidup yg baru. Saya bermasalah rumah tangga yg hmpir 2minggu merayau utk bina hidup baru. Tido saya menumpang sana-sini. Saya amat perlukan sedikit duit utk mula kerja bina hidup baru dan menyewa bilik kecil tmpt berteduh. Saya malu sebenarnya dgn dato tapi saya xnk buat jenayah. Mohon dato bantu sedikit duit ini akuan BSN saya -1015741100001616. Jumlah bantuan terpulang pada dato. Agar cukup utk sebulan duittsewa, mkn, mnyk moto dan sebagainya. Jujur dri hati klu perlu mngkin dlm rm 3-5k. Moga dato bantu saya yg sgt2terhimpitdlm kehidupan skg. Trima kasih Dato

    Like

  35. Assalammualaikum..maaf klu Sya mengganggu ye Dato’ . Sya mohon sumbangan ikhlas dari Dato’ untuk Sya beli keperluan supaya memudah kan pergerakan Sya sebagai seorang OKU..Sya pn tk pandai mne nk ckp apa.klu Dato’ sudi membantu Sya tulis saja no ACC ye. 155015084729 Maybank Hasbora. Terpulang pada Dato’ saja nk bantu atau sebalik nya.sya tidak mngharap cuma Beserah ape2 pn.terima kasih bnyk2 ye dato’.maaf klu cara Sya ni buat Dato’ tk suka atau apa2 on ye..

    Like

  36. Assalammualaikum Dato’..maaf klu cara Sya ni salah di sisi agama dan membuat Dato’ tk suka cara ni.sya seorang hamba Allah yg ingin mhon sumbangan ikhlas dari Dato’..Sya OKU..Sya dari keluarga yg sederhana.kami mmg sngt susah semasa tidak ada duit untuk kperlu..hanya Allah saja tahu keadaan sebenar kami.sya kasihan pada ank2 bila tk dapat beli apa di mahu nye.sya pn tk tahu nk cerita mcm mana keadaan kami sbnarnya..klu blh Sya mahu Dato’ tahu dan tngk sndri kami mcm mne.bgi kami sangat ssh sekali..bile nk mendapat kan wang wlau pn hanya rm5. sja Dato’..bgi org lain mudah saja.sya mmg tk dpt nk ckp mcm mne pda Dato’ sbnar nya.klu blh biar la Dato’ tahu smua tanpa Sya cerita.sya pn bersyukur pada Allah..apa yg ade pada kami dan diberi rzki pada kami smpi hari ini.walau pn kami tk pernah dpt rasa senang mcm mana org2 kaya smua dpt rase.nk mkn pn tk kami ikt kais pagi ptg mlm pn.sya rase klu nk cerita hal kehidupan kami mmg panjang tk tahu smpi mne Dato’..terpulang pada Dato’ saja la mcm mne pn.kami bersarah saja..kami cuma cuba2 apa yg Dato’ pesan saja.”SIAPA NAK BANTUAN”.. maaf ye Dato’..Sya pn tahu guna online mcm emial ke feecbook ke.klu Dato’ nk hubungi.dato SMS no 01128025167.terima kasih.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.