SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

3,967 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

 1. Jika ada pelajar yang perlukan bantuan kewangan terhad, boleh cuba hubungi person ini melalui telegram i.d @rizruzlan

  Like

 2. Saya menelurkan duit suami Kene strok tak boleh kerja.kalau boleh bagi kerja kat saya tak apa.jual produk encik ke.asalkan tak dapat duit percuma.dgn cara encik bagi kerja pada saya

  Like

 3. Tolong cik bantu sye nak mintak dgn cik rm700
  Untuk perubatan anak sye tolong lh cik sye mohon sgt²
  Sye tak tahu lagi nak buat ape dah ..itu pun klau cik berhati mulia cik
  No wspp sye 0132595502

  Like

 4. Assalamualaikum……Dato’ Alif Syukri
  Sy Shah dari jb mohon sangat agar dapat memberi bantuan dekat sy sbab baru sahaje kehilangan keje dngan ayah sy kena tahan wad sy dh xde duit untuk kegunaan duit makan,bilik sewa,kos hospital lagi harap Dato’ Alif Syukri blh memberi bantuan kepada sy no:0137616406 call/ws

  Like

 5. Salam dato alif syukri..sy faizal dari sabah,mengharap sgt bantuan dari dato,sy perlu kos utk baiki motor sy dato,kos rm300.. No hp sy dato
  0134820385.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.