Buku Speaker Selangor Mengajak Kepada Kristian – Pensyarah UUM

ALOR SETAR: Seorang pensyarah kanan Universiti Utara Malaysia (UUM)  membuat laporan polis terhadap Speaker Dun Selangor, Hannah Yeoh Tseow Suan kerana bukunya yang bertajuk ‘Becoming Hannah: A Personal Journey’ dilihat cuba mempengaruhi rakyat Malaysia kepada agama Kristian.

Laporan dibuat di balai Polis Changlun sekitar jam 8.28 pagi tadi oleh Dr Kamarul Zaman Yusoff  sebagai tindak balas terhadap Hannah Yeoh yang membuat laporan polis terhadapnya berhubung satu catatan di Facebook Kamarul sendiri pada 10 Mei lalu, bertajuk ‘Hannah Yeoh contoh hipokrasi terbesar DAP’.

Dr Kamarul Zaman mendakwa, buku terbitan Hannah Yeoh itu cuba memujuk, mempengaruhi, atau menghasut orang bukan Kristian supaya menjadi penganut atau cenderong kepada ajaran Kristian berdasarkan petikan dari Bible.

“Saya terkejut apabila buku itu mempunyai banyak cerita dan petikan daripada Bible dan saya rasa buku ini cuba memujuk, mempengaruhi, atau menghasut orang bukan Kristian untuk memeluk atau cenderung kepada agama Kristian,” katanya menerusi kenyataanya di sini, hari ini.

Katanya,  Hannah Yeoh berkemungkinan melanggar undang-undang berhubung pengembangan Agama Bukan Islam di Selangor. – Bernama

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s