SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

Advertisements

2,623 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Adakah anda memerlukan Pinjaman Peribadi?
    Pinjaman Tunai Perniagaan?
    Pinjaman Tidak Bercagar
    Pinjaman Cepat dan Mudah?
    Proses Permohonan Cepat?
    Kelulusan dalam masa 24-72 Jam?
    Tiada Pinjaman Yuran Tersembunyi?
    Pembiayaan dalam masa kurang dari 1 minggu?
    Dapatkan modal kerja tanpa jaminan?
    Hubungi Kami Di: franklinsloans37@gmail.com
    WhatsApp: +19292227880
    Salam,
    Franklins Pinjaman.

    dhhgfgfgff

    Like

  2. Adakah anda memerlukan Pinjaman Peribadi?
    Pinjaman Tunai Perniagaan?
    Pinjaman Tidak Bercagar
    Pinjaman Cepat dan Mudah?
    Proses Permohonan Cepat?
    Kelulusan dalam masa 24-72 Jam?
    Tiada Pinjaman Yuran Tersembunyi?
    Pembiayaan dalam masa kurang dari 1 minggu?
    Dapatkan modal kerja tanpa jaminan?
    Hubungi Kami Di: franklinsloans37@gmail.com
    WhatsApp: +19292227880
    Salam,
    Franklins Pinjaman.
    djdjd

    Like

  3. Assalamualaikum. Sya ade mslah kewangan yg memerlukan bantuan dri pihak Dato. Sya bru di berhentikan sebab org iri hati buat fitnah kt sya. Skrng sya bru nk start kje. X ckup duit nk byr sewa rumah dh trtunggak dua bulan. Sya perlukan dlm 800 je. Hrp sgt dpt bantu

    Like

  4. salam dato sy ingin memohon pertolong kewangan dr dato.sy ingin melangsaikn hutang sy pd kwn sy sebanyank rm1000 kerna dia ingin menguna kewangan ini utk membuat kenduri.
    sy memerlukan dgn segera

    Like

    • SAya memerlukan wang sebanyyak 3000 sebab saya baru berhenti kerja nk tolong ayah sebb ayh penat ..minta jasa baik dato tolong saya wassap 0169005253 ataw call sahaja saya..moga allah permudahkan urusan dato dan dimurahkn rezeki

      Like

  5. Mohon bantuan kewangan untuk anak2 saya yang belajar kat poloteknik sabak bernam dan ump pahang.
    saya perlukan dalam RM1200,harap dato dapat membantu saya, boleh hubungi / whatsapp saya
    0169147880..joe ,

    Like

  6. Saya org susah kluarga pun x kisah. Saya nak minta jasa baik dato sekiranya dpat bantu sya 600 utk sya bayar sewa blik

    Like

    • Nak harap dato kemungkinan besar mmg tak dapat. Sebab iklan di laman web ini di copy dr fb dato. Then, kalau awk perlukan bantuan, bukankah lebih baik tinggalkan email biar senang di hubungi. Siapa tahu ada orang yang bantu nanti.

      Like

  7. Salam dato….
    Boleh bantu saya tak?…
    Sya ada masalah kewangan….
    Sebab sekarang ini sya tak ada krja…..
    Sya hanya nk mtak dato bntu saya 200 saja…sbb nk beli susu ank n barang2nya…..
    Terima kasih dato….

    Like

  8. Salm sy nadia hndk mbuat bantuan dr dato untuk memiliki tanah sndiri kawasan petdalaman di tepi sungai yg brarus di muar johor.sekiranye Dato dapt bantu sy memiliki tanah 1ekar pn jd r sy time dgn brbesar ati syukur alhmdulillh . Untk sy menternak ikan brcucuk tanam dan wt tapak umah.sy x ad umah x ad tanh n harta.sy brharap dato dpt mmpertimbgkb prmintaan sy Untk sy tunaikan impian ayh yg brusia 55thn. Dgn bantuan dato dapt la Untk kami mgubh khidupn kami .sy sgt brharap dato dpt bantu kami .amin di sini sy sertakn no fon sy 0163111105 harp ada respon baik untk sy.

    Like

  9. Assalsmualaikum dato…sy nk minta bantuan dr datok utk sara hidup sy dan anak2 ikutlah datok nk bg brp.dan esok lg sy nk pakai utk hntr ank prgi bljr di UNISZA trngganu.smoga dimurahkn rezeki dato

    Like

      • Assalamualaikum dato..saya nurul aishah..cina muaalaf..saya sekarang perlukan duit 300untuk beli barang sekolah anak buku buku buku anak. disbbkn saya baru pindah ke jeram sebelum ini saya agar sederhana hidup disbbkan mak kandung tapi agama lain lain la..di masih ada..sekarang dia dah mninggal kan saya dan segala wasiat diambik abg dan halau kami kuar..tolong laa kami sekeluarga..anak saya lima org..dan perlukan beberapa yg ada untuk beli susu pampers..susu sekarang dia org minum susu manis je.

        Like

  10. Asslmkm dato
    Mohon pnjmn rm5000 utk byr bil hospital ayah saya.sy kja kedai tomyam dg gj rm1500 sbln.sy sggup byr rm 500 sbln.semoga dato murah rezeki.nmbr fon sy +66654028879

    Like

    • Sekarang sy ada pinjaman bye intres aje pokok masih belum dpt byr.memerlu kan bantuan berjanji akan byr secara ansuran

      Like

    • Assalamualaikum Saya Kak Marina. Dah lama saya mencuba untuk mendaparkan pinjaman tapi semua tak dapat bahkan siap kena tipu lagi. Saya nak buat modal niaga dan mulakan hidup baru. Jangan kata rm30k.. Rm30 pun orang tak boleh nak bantu. Cakap banyak nanti kata buat cerita. Kepada sesiapa yang ingin membantu amat dihargai. Boleh hubungi saya 01127119109. Terima kasih

      On Aug 27, 2018 10:28, “penyusakti.wordpress.com” wrote:

      > Wawa commented: “Assallamualaikum..sy perlukn pinjaman rm500 drpd seseorg > dan akn pulangkn secara ansuran dua kali bayaran..urgent..email sy > wawa.aurora@yahoo.com..” >

      Like

  11. assalamualaikum dato. saya ingin meminta bantuan dari dato untuk saya selesaikan tunggakan rumah saya, kereta saya yang pecah angkara pencuri, saya betul kesempitan kewangan. dengan barang niaga dicuri. tahun ini kerja tak menjadi. pendapatan tak menentu. tanggungan banyak. minta dato dapat pertimbangkan. ini no saya. 0172529448 . semoga allah murahkan rezeki dato sekeluarga. assalamualaikum

    Like

  12. Salam, dato ..
    Sye mohon.. sye memerlukan pinjaman sbnyk RM200 drp insan y sudi bantu beri pinjam.. Sye akan pulangkn semula dlm tempoh seminggu tau 2minggu, slepas gaji sye dibyr. urgent sgt2 nk guna skrg. Smoga ade insan y sudi tlg sye. Mekasih

    email sye : noorfarhaninis@gmail.com
    Tel/sms : 01157672149
    Rhb (11203100333326)
    Noor farhani

    Like

    • Tak usahlah berharap pada dato. Iklan ni hanya menggunakan nama dato aliff bagi tujuan menaikkan trafik pengunjung yang berharap dapat bantuan dan meminjam.

      Anyway, please check your email box. Tq.

      Like

      • Oo ye ke..mmg benda ni tipu ke ape?yg statement dia dlm facebook tu,pun tak betul ke?erm,mcm sy pun perlukan bantuan jugak..tp tgh serabut skang ni..

        Like

  13. assalamualaikum dato sye hasnol dari sarawak,saye seorang anak angkat yg tnggal sorang dan memerlukan wang untk membeli brg keperluan seperti makanan dan sebagainya..saye arap dato aliff dpt membantu sye..jasa dato amatlah saya hargai..nie number saye 0178579833

    Like

    • slmt mlm dato.sy nak mhon maaf sblm mrmanjngkn kata2 ini.disini saya hndak memohon bntuan dri dato dan keluarga kranya ada rsa ksian dn simpti dripda dato dn keluarga.sy hnya memerlukn bntuan dri dato untk mrngankan beban sy.hrp dato dpt membantu.trima kasih

      Like

  14. Assalamualaikum…salam tahajud Dato’…maafla mengganggu,tak cuba tak tahu kan…?nak cerita lebih2 pun x guna dah,di telan mati mak di luah mati bapak.Saya betul2 memerlukan lebih kurang dlm 5k mcm tu la nak uruskan pasal syarikat saya ni kalau x lingkup…dahla 23ogos harijadi saya,Tolongla…nanti dah ok,payment dh masyuk saya bayaq balik ansuq…No.Akaun MAYBANK=151249958888(Rizduan)

    Like

  15. slmt mlm dato.sy nak mhon maaf sblm mrmanjngkn kata2 ini.disini saya hndak memohon bntuan dri dato dan keluarga kranya ada rsa ksian dn simpti dripda dato dn keluarga..sy ibu tnggal dn pnyai 2 anak yg brskolah dn sy tdk mmpnyai kerja ttp.mak bpk sy dh uzur dn prlukan rawtn dri hspitl.sy hnya memerlukn sdkit bntuan dri dato untk mrngankan beban sy.hrp dato dpt membantu.trima kasih

    Like

  16. Ini pengalaman saya.

    Pernah berurusan dengan someone di sini dan beri pinjam. Bila di minta bayar balik, mcm2 alasan. Di block whatsapp, sms tak jawab . Sudahnya dah jadi peminta sedekah nak minta hutang. Lepas tu meroyan kata ambil kesempatan. Siapa ambil kesempatan atas siapa ni? Tolong jujur bayar balik hutang. Admin blog penyu sakti, sila padamkan posting ini sebelum keadaan jadi lebih buruk.

    Like

  17. Datuk saya mohd hadi b sapiee berasal dari sarawak.sya nk buat pinjaman untuk memulakan perniagaan untuk bisnes online .jdi sekarang sya telah menghadapi masalah untuk pinjaman saya itu ingatkan dpt pinjaman itu dah selesai masalah bahkan saya lagi di tambah masalah sekarang gara2 nk dptkan pinjaman itu malah sya pula bnyak sudah keluarkan wang sendiri untuk dptkan pinjaman itu sehinggakan wang simpanan saya habis d keluarkan dan sekarang saya sendiri dah berhutang dgn org mencecah RM5k sudah datuk sekarang ini pun mntk lagi untuk bayaran insurans pula mereka minta baru saya boleh dpt wang pinjaman saya itu.sekarang saya tak tahu nk cari d mana lagi untuk dptkan untuk insurans takaful malaysia itu..dah lah isteri saya baru saja bersalin 3 hari lepas hinggakan bil.hospital pun belum d bayar saya sebab tak ada wang lagi sebab wang pinjaman dah boleh keluar.datuk harap2 datuk boleh bantu saya datuk..

    Like

  18. Assalamualaikum dato.. Nk buat pinjaman segera… N harinie juga kembalikan selepas semua settle… Hanya rm 2000 jer… Harap Dato memahami.. Saya ibu tunggal… Buat loan bank xlepas gaji kecik… Harap sesgt bantuanye… Salam

    Like

  19. Dato saya minta bantuan duit ..utk terus hidup utk masa depan anak saya. Saya gantung xbertali… Takde duit semua xbole biat ape. Saya takut masa depan anak2 saya. Tiada sape di bklg saya. Semua mengjhna… Ape pun saya xde cuma anak je.. Hiduo pun utk anak. Saya perlu duit krn byak benda kena sempurna. Harap dato bantu saya… Saya berharap sgt.. Utk anak2 saya… No 0187910257
    1318,blok e. Sri delima, pprt kempas johor.. Dato jemput lah dtg ke rumah saya.. Tq

    Like

  20. Betulkah seperti yg diberitahu. Saya pernah tertipu dgn hal2 spt ini. Kalau betul boleh ada bantuan, saya mohon butiran dan maklumat lanjut.

    Terima kasih

    Like

  21. Assalam,
    Yg Bhg Dato’ Alif, saya benar2 memerlukan sejumlah bantuan untuk melunaskan hutang. Saya bersedia membayar semula dengan keupayaan yg ada bagi kegunaan org lain pula. Semoga Allah merahmati usaha ikhlas Dato’.

    Salam Ikhlas

    Like

  22. MAP BERSATU MAJU BATAS MALAYSIA KL
    Anda Ada Masalah Dengan Ah Long.?Kami Bertindak sebagai perunding, untuk HAL BERKAITAN MASALAH AHLONG
    hubungi Abang Dino
    017-6357167 Atau 017-3157167,
    Atau datang Ke pejabat Kami Di Alamat,
    18-1, Jalan Seri Rejang 4, Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur – Hubungi Kami segera.
    Follow Blog kami
    https://mapmajubersatubatasmalaysia.wordpress.com/

    Jgn kita terperangkap dgn Ah long .
    Jgn biarkan Ah long berani mengugut kita & ahli keluarga kita Hutang adalah hutang tiada kaitan dgn nyawa seseorg.
    Kepada mereka yg mempunyai masalah @ terseksa dgn ugutan ah long bolehlah hubungi kami, sedia membantu anda.

    Like

  23. Assalammualaikum saya zura nak mintak tlg sgt.skrg ni saya hadapi masalah kewangan.kereta nak kena tarik byk hutang xdpt byr tlg lah saya .saya nak pinjam rm1500.nnt saya akan buat bayaran ansuran time2 bln2.suami kerja seorg gaji xtetap anak 4 org semua dah bersekolah 2 sekolah menengah seorg duduk asrama sukan byk pakai duit.harap pihak tuan dpt bertimbangkan masalah saya hadapi ni jasa baik tuan amat saya hargai.terima kasih

    Like

  24. Salam Dato saya mohon bantuan kewangan sikit sebanyak dari Dato.saya ada 3 org ank. Dua masih kecil.suami tinggal kan kami empat beranak.saya kurang sht. Duk rumah sewa. Kadang2 kami x mkn.kadang ada mkn.keluarga pun x ada Dato.cuma aallah yg tahu kehidupan saya dgn ank2. Dato blh lah sumbangan di bank saya yaitu Bsn ni Akaun.140061000044907. Saya mohon bantuan segera dari Dato.

    Like

  25. assalammualaikum..sy nk tny klu nk minta bantuan dari dato adakah akn disiarkn di facebook ?sy memerlukn bntuan sb sy dr kluarga yg susah..

    Like

    • mana dato aliff syukri..kalau org nak mati..mati dulu lah…tunggu bantuan u dato

      On Tue, 7 Aug 2018, 9:29 p.m. penyusakti.wordpress.com, wrote:

      > liza commented: “assalammualaikum..sy nk tny klu nk minta bantuan dari > dato adakah akn disiarkn di facebook ?sy memerlukn bntuan sb sy dr kluarga > yg susah..” >

      Like

      • habis tu ni fb siapa?kenapa suka2..guna nama dato alif shukri..cibai lu

        On Wed, 8 Aug 2018, 8:07 a.m. penyusakti.wordpress.com, wrote:

        > Aku bodoh commented: “Bodoh la tunggu sini. Pi cari fb dia kalau dia nak > layan.” > Respond to this comment by replying above this line > > New comment on *penyusakti.wordpress.com > * > > > *Aku bodoh* commented > > on SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS > . > > > in response to *Darr Lynnda*: > > mana dato aliff syukri..kalau org nak mati..mati dulu lah…tunggu bantuan u > dato

        Like

      • Fb?? Bodoh apa fb pulak?? Ni kan laman web orang lain laaaaa.. adoiii.. melayu ni memang suka sangat baca tajuk tapi tak baca habis. Bangang ko ni

        Like

    • Usah terpedaya ini semua tipu

      Pada Sel, 7 Ogo 2018 21:29 penyusakti.wordpress.com menulis:

      > liza commented: “assalammualaikum..sy nk tny klu nk minta bantuan dari > dato adakah akn disiarkn di facebook ?sy memerlukn bntuan sb sy dr kluarga > yg susah..” >

      Like

  26. Salam,saya amat memerlukan wang dgn kadar segera.Ayah saya menghidapi penyakit kronik.Saya mohon jasa baik dato.

    Like

  27. Salam…dato sya mohon n bhrp sgt pinjaman dr dato utk sy sekeluarga.krn sya perlukn duit skrang…plz dato help me!!!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s