SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

Advertisements

1,876 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Halo, kami adalah HARTFORD FINANCIAL SERVICE, pemberi pinjaman swasta yang meminjamkan kesempatan waktu hidup. Apakah Anda perlu pinjaman mendesak untuk melunasi utang Anda atau Anda membutuhkan pinjaman untuk meningkatkan bisnis Anda? Anda telah ditolak oleh bank dan lembaga keuangan lainnya? Apakah Anda membutuhkan pinjaman konsolidasi atau hipotek? mencari lebih karena kami berada di sini untuk membuat semua masalah keuangan Anda sesuatu dari masa lalu. Kami meminjamkan uang kepada individu yang membutuhkan bantuan keuangan, yang memiliki kredit buruk atau membutuhkan uang untuk membayar tagihan, untuk berinvestasi di bisnis di tingkat 1,5%. Saya ingin menggunakan media ini untuk memberitahu Anda bahwa kami dapat diandalkan dan memberikan penerima bantuan dan akan bersedia untuk menawarkan pinjaman. Jadi hubungi kami hari ini via email di: (hartfordfinancialservice@gmail.com)

    Like

  2. Assalamualaikum Dato’ Aliff,

    Saya seorang surirumah yg baru disahkan megidap Odenomysis dn terpaksa berehat dr bekerja,saya dn suami baru berhijrah dr kuala lumpur ke alor setar semata mata untuk menjaga ayah dn ibu mertua saya, ibu mertua mengalami strok selama 6 tahun,ayah mertua mengjangkau 93 tahun dn mengalami masalah mata dn suami pula baru diberhentikn kerja atas kerana majikan terpaksa menutup perniagaannya. Saya dn suami buntu dlm mencari sesuap nasi, atas tanggungjwp sbgai anak dn menantu yg sakit.
    Mohon Bantuan Dato’ Aliff dgn segera dan seikhlas hati dari Dato’.

    Ini akaun nombor saya 1641 7371 9198 Maybank –
    Salina Binti Mokhtazar –
    No Telipon saya 012 5292279

    Like

  3. Minta maaf datok….sy betul2 harap bantuan dari datok…rumah sy baru2 terbakar lebih kurang 1mggu lepas…brg2 satu pun xdpt diselamatkn,buku skolah semua hngus trbakar,sy ngan anak2 tggl sehelai sepinggang,sy brharap datok dpt menolong sy ngan anak2 sy…sy hrp datok dpt membantu sy ngan anak2…sy letakkn no fon sy.01127758992
    Sy berharap sngat2 datok dpt hulurkn bantuan

    Like

  4. Salam kepada jutawan trlajak laris..sy ingin mohon bntuan kewangan atas kebaran rumah sy,sy ibu tunggal mempunyai 4 anak,sy ngan anak2 tnggl sehelai sepinggang semua brg baju buku skolah xdpt diselamatkn…sy ingin jasa baik jutawan terlajak laris dpt membantu sy bersama anak2,sy harap jutawan trlajak laris dpt menghulurkn sumbangan kepada kami ..sy merayu sngat di hulurkn bntuan.

    Like

    • salam dato aliff syukri saya nak mohon bantuan dengan dato aliff boleh saya telah dihalau oleh keluarga angkat saya dan saya tidak diberi sedikit wang pun oleh mereka jadi saya nak mohon bantuan wang sedikit dari dato agar saya boleh mencari pekerjaan yang baru dan juga mencari tempat tinggal diharap dato boleh menolong saya

      Like

  5. Askum dato,..saya sham dari semenyih..saya tgh kesempitan kewangan skrg ni…kerja gaji tak cukup bulan2..anak 3 org yg bersekolah..isteri tak bekerja..isteri di tggnu..sy di selangor..dh 5 tahun saya tak ddk sekali dgn isteri..terpaksa kerja luar cri duit..saya minat berniaga sendiri tetapi lgsung takde peluang dan modal..saya nak ddk sekali bersama anak isteri..jadi saya nak mintak dana sikit dgn dato.. saya nak buka perniagaan di kampung..dan boleh bersama isteri dan anak2..saya nak buat ayam proses utk jual..ayam segar..kalu dato boleh tlg saya,saya amat bersyukur jikalau saya boleh berjaya dlm perniagaan di kmpung..saya memerlukan modal utk buka bisnes ni..saya harap dato boleh bg bantuan utk saya ubah hidup keluarga saya..saya pun anak kedah sama mcm dato..tetapi ayah jd peneroka di pahang..ini no phone saya dato..0196696515..saya sentiasa tggu dato…allah je yg tahu kesusahan yg tgh saya hadapi skrg ni…hrp dato dpt bimbing saya utk saya berjaya mcm dato…

    Like

    • Sy bukan dato. Saya terbaca komen ini. Insya Allah, saya akan beri jalan rezeki . Saya akan bubungi awak nanti untuk perbincangan. Apapun ianya tertakluk selepas saya menyiasat kesahihan kisah awk ini nanti. Insya Allah, kita akan berjumpa.

      Like

  6. Slm datok sye memerlukan pinjaman rm2000 untuk deposit rmh …sye betul2 memerlukan bntuan dri datok demi tuk ank sye 4org..tlg call sye ye datok 0175454236.sye akan byr blik..

    Like

  7. salam ini betul ke datuk alif syukri..sbb kawan saya ade terima satu wassap…mnyatakan die bkan datuk alif…mcam mane keadaan mreka yg betul2 ingatkan ini datuk alif..dan yang betul2 perlukan bantuan..tapi rupa2nyr bukan…macam mane tu…sya sbgai kawan die..ingin kepastian sahaje..jika ini bukan datuk alif..sia2 jer kawan sya minta bantuan…mcm mne nak tahu ini betul2 datuk alif ke tidak…sebab kawan saya terima wasaap myatakan die bukan datuk alif…

    Like

    • Kawan awak bertuah kerana bertemu dengan orang yang mengaku bukan dato aliff. Itu bermaksud orang tu jujur. Laman web ni bernama penyu sakti, bukan laman web dato alif syukri. Orang melayu malas membaca. Suka baca sekerat. Suka baca tajuk. Bila tak dapat bantuan, meroyan dan buruk sangka pada dato alif. Padahal kalau betul nak hubungi dato aliff cukup mudah. Fb dia ada. Hubungilah dengan pm pada dia. Takkan la kawan awk tu takde akaun fb. Adoii laaaa

      Like

  8. slm sy mimi dari seremban..ingin meminta bantuan kt dato alif.dri sy ni tiada senang pn…nak pergi keje pn tak ada transport..bleh ke dato tlng sy ni…nk ambik mto kereta nme dh krdit lost..so nk minta dato tlng sy bleh..wasap la sy di nmbr 0136249958

    Like

    • Assalamualaikum dato,sy Mia dari penang seorg ibu tunggal (baru lg)ingin meminta bantuan dari pihak dato bg membiayai persekolahan yuran bulanan ank sy yg tertangguh kerna bekas suami sy mnggalkn sy dn ank .harap dato dpt membntu sy,kerna sy baru mndapat pekerjaan.terima kasih

      Like

      • Assalamualaikum dato,sy Mia dari penang seorg ibu tunggal (baru lg)ingin meminta bantuan dari pihak dato bg membiayai persekolahan yuran bulanan ank sy yg tertangguh kerna bekas suami sy mnggalkn sy dn ank .harap dato dpt membntu sy,kerna sy baru mndapat pekerjaan.(017-5496495).terima kasih.

        Like

  9. Saya seorang ibu yg butuh pertolongan utk menhidupkan anak2 saya.anak saya sakit saya tidak punya kerja makan juga sulit.saya memohon kepada dermawan utk bisa mengeluarkan saya dari masalah.nama saya sharmila.saya ditipu suami dan keluarga suami.saya sdh tdk tau meminta bantuan dari mana lagi.saya mualaf tapi disia2kan dan tdk diajarkan agama.saya rela diapakan jg demi anak saya agar bisa sembuh dan makan.mereka kelaparan dan demam tinggi.mohon keiklasannya

    Like

  10. salam datok..saya azura saya nk mintak tolong dri datok saya ade behutang kat org sebanyak 5k saya tak ade duit nak bayar…anak anak saya tak diberi nafkah oleh bapenye..saya mohon datok boleh tolong saya ni no tel saya 012-4153486 sekian terima kasih

    Like

  11. Hidup saya tiada masalah hanya pd allah sahaja. Masalah pd biras kerana berhutang pd along,bank. Jumlah hutang rm24k, kami jelas rm17k, baki tak dapat jelas rm7k, mohon bantuan diperlukan mengelak rumah dilelong . Beliau mempunyai 5 org, 4 u, 1 sek.men, suami isteri kerja sendiri, klau boleh masuk akaun bank rhb 10822140179068 jumlah rm7k.tkasih hanya allah yg dapat membalas.

    Like

  12. Salam saya suzana binti mohd zain adalah pesakit buah pinggang ingin meminta bantuan iklas dari datok untuk membeli ubat buah pinggan ..019 2824643 di harap datok dapat membantu dgn seiklas hati…

    Like

  13. Salam datok saya suzana ingineminta sedikit sumbangan iklas dari datok untuk membeli ubat buahpinggan.

    Like

  14. Salam datuk sya mohon bantuan drpd datuk..atas sbb sya telah di berhentikan keja serta merta oleh majikan sya..di mana sya sngat ssh..dimana sya hnya minta bantuan ..dimana tggkan bil ..rumah hmpir 2000 xdpt byr sya menyewa bandraya..selebih nye sya cuba usaha sendiri mohon jasa baik datuk.

    Like

    • Assalamualaikum .datok Saya mhu mintk tlong dgn datuk…Saya ingin kn Duit 2000 gn segera..sya ank yatim ayh dh lh sakit..sy plk sakit jgk..time sht bleh lh krja..harap jsa baik datok dapat tlong saya

      Like

  15. ASSALAMUALAIKUM DATO, SAYA DISINI INGIN MEMINTA BANTUAN DARIPADA DATO ALIFF, BANTUAN YANG SAYA PERLUKAN ADALAH DARI SEGI WANG RINGGIT,SAYA PERLUKAN DUIT UNTUK MEMBELI DAN MEMBAYAR DEPOSIT TEMPAT TINGGAL SAYA DAN JUGA ANAK SAYA BERUMUR 4TAHUN YANG DITIGGALKN IBUNYA,SAYA PERLUKAN BANTUAN WANG DARIPADA DATO MENGIKUT KEIKHLASAN DARIPADA DATO,SAYA TERIMA SEADANYA JIKALAU BERAPA PUN DATO BOLEH BERIKAN.. AMAT TERDESAK!!!

    Like

  16. Assalamualaikum Dato
    Sya Su kini sedang berusaha utk dptkan prospect utk business sya Video Ads. Buat masa nie mmg blum dpt apa2 job lg. Jadi masalah besar sya utk membayar sewa rumah , keperluan anak2 dn bill. Sya ibu tunggal dgn 6 org anak. Sya berharap ada jln terbaik utk selesaikan masalah sya buat masa ini. Sya mohon kiranya ada peluang utk sya dpt sedikit pertolongan dr Dato. InsyaAllah bila sya dah dpt a few projects sya akan bayar ansuran pd Dato.

    Like

    • Lokasi di mana ya? Saya ada projek baik utk awk . Apapun tinggalkan number whatsapp atau wechat i.d . Saya bukan Dato ya. Sy akan hubungi awk secepat mungkin.

      Like

      • Saya pun nak join projek baik tu.. stay area KL Jln Duta! No wassup 0126248610, apa2 perkembangan nnti blh info ya..tq!

        Like

  17. Assalamualaikum Dato
    Sya Su kini sedang berusaha utk dptkan prospect utk business sya Video Ads. Buat masa nie mmg blum dpt apa2 job lg. Jadi masalah besar sya utk membayar sewa rumah , keperluan anak2 dn bill. Sya ibu tunggal dgn 6 org anak. Sya berharap ada jln terbaik utk selesaikan masalah sya buat masa ini. Sya mohon kiranya ada peluang utk sya dpt sedikit pertolongan dr Dato. InsyaAllah bila sya dah dpt a few projects sya akan bayar ansuran pd Dato. Klu bulan nue sya tk dpt bayar sewa rumah sya mmg tak tahu mana sya nk bawa anak2 sya tinggal.

    Like

  18. Mohon bantu adik lelaki saya utk byr hutang ah long dan rakan2 yg hulurkan pinjaman semasa dia tiada kerja selama 2 tahun lalu. Skrg dah ada kerja tapi gaji tertunggak dah masuk 3 bln. Dulu pernah ditipu projek ternak lembu. Baru-baru ni rumah mak ayah saya jadi sasaran intipan ah long ikut alamat di MyKad. Hubungi 0146698405.

    Like

  19. Mohon bantu adik lelaki saya utk byr hutang ah long dan rakan2 yg hulurkan pinjaman semasa dia tiada kerja selama 2 tahun lalu. Skrg dah ada kerja tapi gaji tertunggak dah masuk 3 bln. Dulu pernah ditipu projek ternak lembu. Baru-baru ni rumah mak ayah saya jadi sasaran intipan ah long ikut alamat di MyKad. Hubungi 0146698405.

    Like

  20. Salam dato…saya nk pinjam duit RM500 bayar yuran ank sekolah upsr dan mahu buat ic..harap2 dato dpt membantu..

    Like

  21. assalamualaikum datuk saya nak minta bantuan pinjaman 30k untuk menyekesaikan masaalah, skarang saya pon sakit.. tu yg nak minta bantuan untuk menyelesaikan masaalah…

    Like

  22. Assalamualaikum datok.kami memerlukan pinjaman dana dari datuk sebnyak 45k secepat nya.kami dalam terancam sekarang.da tkada ikhtiar lain kecuali datok tmpt saya merayu.
    01124005883
    Pembayaran semula akan di buat selepas kes saya ni selesai.

    Like

  23. Assalammualaikum datok
    Saya memerliukan pinjaman sebanyak 45k.
    saya mangsa ahlong .sblum ni saya da bayar 120k Kpd along trsebut.skrang ni saya kekurangan dana untuk selesaikan masaalah ni.sekira nya datok dapt membri pinjaman dana 45k.selesai la masaalah saya dengan ahlong trsebut.dan kami sekluarga dapat hidup aman seprti org lain.
    01124005883

    Like

      • Kalo prgi ppim prlu kluar duit juga ces mony.skrg saya tkada ces many.segala urusan kita kna kluar modal sndri.
        Saya dah la btl2 kering.saya cuma nak pinjam dana.bukan mintak.

        Like

  24. I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
    you can earn extra cash every month because you’ve got hi
    quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools

    Like

    • Assalamualaikum. Tunggu terima luluskan pinjaman dari dato tuan. Dah selama 2bulan lagi terima pinjaman dari dato tuan. Bagi saya oku pekak utk buka pernigaan makanan. ??

      Pada 27 Ogo 2017 8:53 AM, “penyusakti.wordpress.com” menulis:

      86Maple commented: “I have noticed you don’t monetize your page, don’t waste your traffic, you can earn extra cash every month because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra bucks, search for: best adsense alternative Wrastain’s tools”

      Like

  25. Salam sejahtera YB DATOK Dan seluruh wargakerja DHerbs. Saya LT.(B) khairul annuar dari kem KEMBARA WIRAPRO beralamat di No 47A Blok E , jln 17/2 seksyen 17, 46400 PETALING JAYA, selangor. Saya pernah mengendalikan program summer camp back to nature bagi murid2 darjah 5 & 6 melalui yayasan SP Setia bersama2 dgn Tan Sri Lee Lam The sejak 2000- 2005. program membantu berbentuk team building, outdoor experiencal learning, kecintaan kepada agama, bangsa Dan Negara, koservasi Alam Dan kembara DISAMPING memberi semangat untuk mereka menghadapi UPSR sehingga peringkat university. Program yg sama says cadangan kepada DHerbs. minat sila hubungi 010-873 0083 atau watsap. Tkasih DATOK.

    Like

  26. Salam sejahtera YB DATOK Dan seluruh wargakerja DHerbs. Saya LT.(B) khairul annuar dari kem KEMBARA WIRAPRO beralamat di No 47A Blok E , jln 17/2 seksyen 17, 46400 PETALING JAYA, selangor. Saya pernah mengendalikan program summer camp back to nature bagi murid2 darjah 5 & 6 melalui yayasan SP Setia bersama2 dgn Tan Sri Lee Lam The sejak 2000- 2005. program membantu berbentuk team building, outdoor experiencal learning, kecintaan kepada agama, bangsa Dan Negara, koservasi Alam Dan kembara DISAMPING memberi semangat untuk mereka menghadapi UPSR sehingga peringkat university. Program yg sama says cadangan kepada DHerbs. minat sila hubungi 010-873 0083 atau watsap. Tkasih DATOK.

    Like

    • Sye pon nk tahu juga ade sape yg dpt bntuan..sye rasa tkyh membuang masa mohon bantuan kt sni..sbb tkde respon langsung ..

      Like

      • Assalamulaikum.., maff ye datok saya yati dari batu pahat ingin meminta bantuan dari datok untuk menjelaskan motor saya yang tertungak7 bulan cuma itu aja yang saya ada untuk mehantar anak2 ke sekolah dan saya dah tak mampu rasa nya dengan 5 anak yang saya tanggun.saya ialah ibu tungal 5 orang anak tapi saya tarpaksa maffkn saya datok bukan niat saya untuk jadi sebegini

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s