SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

alif syukri
INI bukan dalam filem atau khayalan, tetapi jutawan terlajak laris Aliff Syukri menawarkan diri untuk membantu sesiapa yang memerlukan bantuan, sejak 1 Jun lalu.

Dalam facebooknya pada dua hari lalu, sekali lagi beliau menulis: “Sy melihat respon lebih dr 3000org yg memberi komen dr org ramai khususnya rakyat malaysia yg inginkan bantuan dr saya..
saya dengan senang hati ingin memilih beberapa pihak yang memerlukn bantuan saya.. Mengikut kriteria yg spatutnya diberi bantuan..”

Mungkin agaknya wang tajaan RM30 juta yang ditolak oleh Persatuan Bola Sepak Kedah boleh disalurkan untuk memberi bantuan kepada orang ramai.

Jika RM10,000 diberikan kepada 3,000 yang membuat permohonanan, baru habis RM30,000 dan ini tidak menjejaskan sedikit pun wang jutawan muda itu.

“Siapa yang inginkan bantuan, boleh terus hubungi dan maklumkan mengapa dan sebb anda anda layak diberi bantuan oleh saya..,” tulisnya lagi.
.bashah alif

Begitupun, beliau mahukan memberi kepada mereka yang sepatutnya dibantu, bukan kepada orang yang tidak perlu dibantu.

“Sekiranya saya rasa sssiapa yg betul2 memerlukan bantuan, insyaAllah saya akan cuba untuk membantu dengan memberikan bantuan kepada pelajar,janda,asnaf dan mereka yg memerlukan..,” tulisnya.
.
Utk maklumat lanjut hubungi pejabat Alif Syukri di talian 03-61562037, pihaknya akan memilih mereka yang betul2 memerlukan dan pihaknya akan memulakan misi ini pada 14hb -16 Jun 2016 ..

Biasanya orang kaya yang nak membantu akan dikenakan syarat, tetapi jutawan anak Kedah ini hanya mahukan: “Sy tak minta lebih dr anda smua .. Sy hanya minta Share kan dan tag kepada org yg memerlukan utk saya bantu mereka megurangkan beban yg tanggung..,” tulisnya.

Advertisements

2,743 thoughts on “SIAPA NAK BANTUAN, HUBUNGI SAYA – JUTAWAN TERLAJAK LARIS

  1. Datuk.saya memerlukan modal untuk berniaga saya memerlukan 10.000 untuk memulakan peniagaan .saya harap datuk dapat membantu saya

    Like

  2. Assalamualaikum dato..sy fauzan dari jb..sy nak minta tolong dengan dato..sy perlukan rm5000 untuk selesaikan saman sy..lesen sy dah x boleh renew..tolong la sy dato..

    Like

  3. Assalamualaikum datuk
    Saya pesara, mempunyai 4 orang anak, 2 maseh sekolah seorang sedang buat degree dan seorang form 4
    Salah telah percaturan kerana Semua duit hadiah pencen habis saya membuat sabuah rumah.
    Atas desakan hidup utk tanggung anak sambung degree saya dah pinjam along, baki tinggal RM 6000
    Saya dah tak mampu bayar lagi.
    Saya pohon jasa baik dapat datuk beri pinjaman RM 8000.
    Saya herjanji akan membayar RM 500 sebulan.
    Saya sanggup tanda tangan apa apa surat perjanjian.

    Like

  4. Salam. Saya dari sabah..Saya nak minta bantuan kepada sesiapa sahaja yang sudi membantu dari segi kewangan.. sya memerlukan rm1200 dengan segera.. sesiapa sudi bantu
    Wassap sya 0143547567.
    Saya akan bayar balik .. saya ada masalah sikit 😊.. maaf …

    Like

    • X baik ckp cmtu..klu dato alif x pnh bca pun skurang2nya ada org lain yg sudi bantu..sebenarnya dh rmai yg sy bntu wlupn x byk, sikit juga adalh rzki yg perlu dikongsi..tipu atau x antra dia dan Allah..sedih sy bca komen2 dan status disini..doakn sy bjaya & murah rzki, andai sy kaya rya, disini tmpt sy cari org2 yg memerlukn bantuan..kita x kn minta shj2..kita minta smbil brusaha..x perlu kecam mereka yg luahkn prasaan & mohon ptolongn disini.. sy juga org biasa, pnh hdup susah,masa zmn skolah 13 thn lalu pnh tgk emak & ayh masak pkai dapo kayu/arang sembunyi2 blkg umh, wlupun umh kami teres 2tingkat krn x punya duit beli gas, alhamdulillah skrg keadaan mkin slesa dan murah rzki kami adik bradik hidup tnpa bhutang, pniagaan mkin bkembang berkat bantu mak ayh, dan org2 susah dgn ikhlas….smoga kalian smua murah rzki..amennnnm

      Liked by 1 person

      • Mikum dato..sy lya sy ingin meminta pertolongan dgn dato sgt2 plz..sy org sabah..bapa sy mau kena opret ,dia ada batu karang..sy anak tua smua sy yg tangung..sy tdk ada duit sbanyak itu..boleh sy mnta bantuan dgn dato,rm1000 saja..nanti sy akan byr balik boleh? Kalau dato sudi bantu sy,ni no wassp sy 0137173988 ..EMAIL:delya405@gmail.com

        Like

  5. salam dato.sy ingin meminta bantuan dato sy anak tunggal dari n9 .sy nk membuat pinjaman kat dato sebb nak tlg parent sy bayar cukai tanah peneroka.jumlah sy ingin pinjam dalam 2000 urgent sebb bapak dah x boleh bekerja sebb sakit tua mntk sgt jase baik dato dpt menolong nanti sy akan bayar sikit2 kat dato.. pape kol sy 0182914257 Erin

    Like

  6. Slmt mlam datuk..saya moris dari kuching sarawak..saya ingn minta bantuan datuk..saya tak nak post masalah saya di ruangan comment ini..kerana sudah 2 minggu saya tinggal di bawah jambatan x tahu kemana saya hendak meminta pertolongan lagi..rumah tiada keluarga pun tak menerima saya lagi isteri lari dengan orang lain..harap datuk dapat tolong saya secepat munkin..nak lebih senang kalau saya becakap dengan datuk sendiri melalui talian telefon…ini nombor telefon saya..0142616601 sekian dari saya moris dari sarawak..slamat malam datuk.

    Like

  7. Salam dato, saya Ikha student lagi kat uitm .saya perlukan duit untuk menampung perbelanjaan sepanjang kuliah, bayar rumah sewa dan lain2.saya amat memerlukan duit sekarang nie memandangkan saya student lagi dan x ada pekerjaan lagi.

    Like

  8. Assalamualaikum datuk…datuk…saya ingin mencuba nasib untuk memohon bantuan dari datuk…saya punya keluarga yg cukup besar ada cucu..suami bekrja d syarikat pengangkutan pemandu lori..klrga saya sewa umah..tpi kmi masih lgi masih hidup yg xmncukupi..bila gji klbhn sukar nk dpt..krna byr sewa umah,bil air,lampu,hutang kedai makan..yg tgl d tgn nk rse bwa ank,cucu,nikmati bwa jln² sukar sgt..byk keinginan ank dan cucu trabai krna x mampu…
    Datuk,saya tahu memohon dari datuk ni mmg datuk akan brfkir byk kali…sya bukan meminta dgn datuk percuma…kmi sklrga memohon pinjaman untuk dirikan rumah kediaman…d mna rumah itu kmi sklrga duduki dan mnjdi milik kmi dri menyewa satu hri jika suami sya x mampu psti kmi kna pindah..sya ingin mohon pinjaman dri datuk tuk dptkn kmi rumah dimna rumah yg sya duduki tu,sya jga ingin buatkn beberapa bilik utk disewakn..agar dpt pndptan utk byr bil lampu dan elektrik..saya jgk nk buka dlm umah kedai runcit yg mndtgkn hsil stiap hari…sya amat mnghrgai dpt bantuan datuk ..kmi sklrga akn byr blik datuk secara ansuran stiap bln dri pndptn yg sya terangkn tdi..sya nk brharap ia prkara musthil…hnya keinginan sblm sya tutup mata sekrgnya saya seorg isteri,ibu,nenek dpt mlihat ank,cucu saya tak hidup sna cni yg brpindah randah…
    Datuk..seribu mff dan ampun jka prmintaan sya mlbhi dri yg spptnya dan selayaknya..sya branikn diri tuk buang smua malu dmi tuk ank,cucu sya dpt hdp yg baik…datuk layak brkata dan pndapat tntng saya yg mgkn datuk rse xpecya…demi Allah datuk..sya x akn tipu skdar nk ambik ksmptan tuk nk hdp senang…saya tak layak nk minta pd datuk sdgkn datuk dptkn smua tu ats brusaha..sya x layak nk dptkn scra percuma apth kmi masih mampu brkrja..sya hnya punya niat yg jujur hnya mmprcptkn nk mlihat ank,cucu sya rse selesa dan bhgia ada khdpn yg senang…sya nk mlihat snyuman mrka..ykin pd hdp mrka..sya x kn lpa criter yg datuk bkn sja hebat dri segi brniaga hngga gelaran terlajak laris milik datuk..malah sya akn jdi ingtn ank,cucu sya yg datuk jgk hebat tuk ubah khdpn klrga…
    Datuk sebelum sya akhiri disini sya mohon jutaan mff dan ampun andai ada trsilap kata..seandainya datuk sdg mmbca kiriman sya ini sya ucpkn ribuan jutaan trima kasih dgn masa yg datuk beri…
    Akhirkta..mff dgn kiriman yg pnjng dri saya..kmi sklrga mngucapkn trima kasih dgn pluang mmbca kiriman ini..
    ..Assalamualaiku w.b.t

    Dari saya
    MASNEH YUNUS
    SANDAKAN SABAH
    TEL: 0102832827

    Like

    • Assalammualaikum Dato dan kepada pembaca.. ..
      Saya ingin meminta tolong pada sesiapa yg membaca sekiranya sudi membantu saya untuk memberi pinjam sebnyk rm5000 ..saya seorg balu dan punya anak 4 org yg masih belajar..tujuan sya meminjam utk membayar sewa rumah 2 bln trtunggak n api elektrik yg trtunggak selama 6 bln..ini di sebabkn saya telah bercuti sakit keluar dari hospital hampir 5 bln dan menjejas kn bayaran tersebut..saya tak tahu kt mana nak cari tempat tinggal lg sekiranya owner minta saya keluar dari rumah.. Syaa janji akan bayar semula duit yg di pinjam itu secara beransur. Jika ada sesiapa yg sudi membantu sila hubungi @ wsp pada no 0129801700

      Like

  9. Salam dato saya nak mintak bantuan dari dato boleh kah.saya mahu buka kedai makan tapi saya tak ada modal saya ada buat pinjaman mana2 bank semuanya tak lulus.saya harap dato boleh tlong ringankn beban saya dn ank bini.klau boleh tlong saya ni no fon saya:0104545230

    Like

  10. Salam Dato’ , sya ila dlm terdesak utk gunakn duit dan perlukan sblm 12 hri bulan sebyk 3k …. Sya harap sgt dpt bantu sya …. Sya pinjam utk sementara sja bila dpt gji , sya kan byr blk semua sekali….. Ini janji saya. Bolh hubungi 0147111350

    Like

  11. Sy betul2 terdesak. Dah puas sy berusaha cari duit utk langsaikan hutang along tp gagal. Sy merupakan ibu kepada 5 orang anak terjebak dgn hutang along bila anak sulong sy berjaya ke asrama penuh. Sejak hari tu hidup sy mcm puaka, hari2 bekerja membayar hutang along. Setiap hari hutang bertambah. Yg sy byr cuma bunga dan denda yg xd kira hutangpun. Last baru ni sy d beritahu hutang sy mencecah 10k. Ya Allah, tolonglah sesiapa yg berkemampuan, tolong pinjamkan sy 10k, sy boleh bayar balik sebanyak 500 sebulan, utk berapa tahun yg awak nak. Sy cuma nak settle along ni dan bolehla sy buat kerja sy dgn tenang dan byr hutang awak. YaAllah tolonglah bukakan pintu2 hati mereka yg mempunyai duit yg lebih utk membantu sy. Sy betul2 dah terdesak
    Hidup betul2 tersepit. Sy juga bimbangkan anak2 sy. Hubungi saya d 0103984399. Tolonglah sy

    Like

  12. Assalam Dato’..saya kalau boleh nk mohon bantuan dari dato’ untuk capai cita2 dn bntu family..klau boleh saya nak buat pnjaman dari dato untuk mulakan perniagaan sndiri..sya dh cuba untuk pnjam dri bnyk syarikat2 pnjaman berlesen..tp x dpt..sbb ad yg mntak wang pendahuluan yg agk bnyak and ad jugak pnjaman yg interest nya terlampau tinggi…saya tak mampu untuk tanggung…sya harap Dato’ dapat pertimbangkan hasrat saya ini…seandainya cmmnt ini sampai ke Dato’ sendiri saya harap Dato’ dpt la mluangkan masa sedikit untuk mmbals semula comment ini di whatsapp or email saya..
    +0175913915
    maxkeeble429@gmail.com

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s